Ράτσα σκύλου και ζώδια – Ποια ταιριάζει στο καθένα

Είναι γνωστό το ρητό για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου αλλά ποια ράτσα σκύλου ταιριάζει περισσότερο στο κάθε ζώδιο;

Όσοι ανήκουν, για παράδειγμα, στο ζώδιο του Λέων, έχουν μια φυσική αγάπη για τα ζώα κι αυτή η έλξη δημιουργείται από τη στιγμή της γέννησης.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται σε ορισμένα ζώδια αγαπούν τα ζώα τόσο πολύ που αισθάνονται μοναξιά χωρίς αυτά στη ζωή τους.

Ποια όμως ράτσα σκύλου ταιριάζει με το ζώδιό σας, σύμφωνα με την αστρολογία;

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Η τέλεια ράτσα σκύλου που ταιριάζει με την προσωπικότητα των Κριών είναι ο γερμανικός ποιμενικός. Με την πρώτη ματιά, οι γερμανικοί ποιμενικοί μπορεί να δείχνουν εκφοβιστικοί, αλλά στην πραγματικότητα, είναι τόσο αξιολάτρευτοι όσο οποιοσδήποτε άλλος σκύλος.

Ακόμη κι εσείς, οι Κριοί μπορεί να δείχνετε λίγο τρομακτικοί στους ξένους, αλλά μόλις σαν γνωρίσουν καλύτερα, συνειδητοποιούν ότι είστε γεμάτοι αγάπη. Οι γερμανικοί ποιμενικοί έχουν επίσης απίστευτη αυτοπεποίθηση και είναι θαρραλέοι, κάτι που ταιριάζει με τη δική σας περιπετειώδη φύση.

Ακόμη όμως κι όταν ενεργοποιείται το περιπετειώδες πνεύμα σας (που μπορεί να οδηγήσει σε παρορμητισμούς κατά καιρούς), εξακολουθείτε να προσπαθείτε να παραμένετε σταθεροί και συνεπείς στις επιλογές σας, όπως και ο γούνινος φίλος σας.

Η αφοσιώσή σας στους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν περισσότερο είναι αυτό που σας κάνει φοβερό φίλο, κάτι για το οποίο όλοι εκθειάζουν και τον γερμανικό ποιμενικό.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Ο Ταύρος και το Μπασέ Χάουντ μοιάζουν απίστευτα στην προσωπικότητα – όχι μόνο επειδή και οι δύο έχουν μεγάλα, ευγενικά μάτια. Όπως και το Μπασέ Χάουντ, είστε πάντα γοητευτικοί και εξαίρετοι: σχεδόν όλοι όσοι σας γνωρίζουν δεν μπορούν παρά να σας συμπαθήσουν αμέσως.

Κι όταν δεν εντυπωσιάζετε τους πάντες, είστε πολύ υπομονετικοί και χαμηλού προφίλ: Είστε χαρούμενοι ακόμη κι αν χαλαρώσετε όλο το βράδυ στο σπίτι χωρίς να έχετε προγραμματίσει τίποτα για όλη την εβδομάδα.

Αλλά ακόμη κι είστε γνωστοί πως είστε μερικά από τα πιο παγερά άτομα του κόσμου, τόσο εσείς όσο και το Μπασέ Χάουντ είστε πεισματάρηδες κατά καιρούς.

Σας αρέσουν τα πράγματα όπως είναι και αν κάποιος θέλει να σας σηκώσει από το κρεβάτι ή να βγείτε έξω, δε θα ενθουσιαστείτε και τόσο αν δεν είναι δική σας ιδέα. Ευτυχώς, αυτό δε συμβαίνει όλη την ώρα, αλλά όταν το κάνετε, είναι αδύνατον να σας αλλάξει κάποιος γνώμη.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Όπως και οι γούνινοι φίλοι σας, το γαλλικό μπουλντόγκ, έτσι κι εσείς, είστε γεμάτοι ενέργεια και παιχνιδιάρικοι. Αν κάποιος θέλει να βγει έξω και να κάνει κάτι διασκεδαστικό, είστε ο πρώτος που θα σκεφτεί.

Επίσης, όπως και το γαλλικό μπουλντόγκ, προσαρμόζεστε στην κάθε κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως ακόμη κι αν αλλάξουν τα σχέδια ή πρέπει να περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθετε τι θα κάνετε, είστε και πάλι ευτυχισμένοι.

Εάν αυτή η παιχνιδιάρικη διάθεση δεν αρκεί για να σας αγαπήσει κάποιος, τότε η εμφάνισή σας θα κάνει τα μαγικά της. Η προσωπικότητά σας είναι πολύ γλυκιά, αλλά το βλέμμα σας είναι ακαταμάχητο.

Όπως και τα γαλλικά μπουλντόγκ, έτσι κι εσείς έχετε ένα αξιολάτρευτο πρόσωπο που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν απλά να σας χαζεύουν – και πιθανότατα ξέρετε πόσο χαριτωμένοι είστε, εξαιτίας του παρατηρητικού χαρακτήρα σας που καταλαβαίνει τα πάντα κάθε στιγμή.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Καρκίνοι, νιώθετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όπως και τα αγαπημένα τσιουάουσα. Εάν έχετε δει ποτέ ένα τσιουάουα, ξέρετε πόσο ενεργητικά μπορεί να είναι (και αξιολάτρευτα, φυσικά).

Αλλά κάτω από όλη αυτή την ενέργεια, εσείς και τα τσιουάουα είστε και οι δύο γνωστοί ως γοητευτικοί, πιστοί και αγαπητοί – τρεις αξίες που ελπίζετε πως ο καθένας μπορεί να δει διότι εργάζεστε πολύ σκληρά για να καλλιεργήσετε μια εκπληκτική προσωπικότητα.

Ένα πράγμα που κάνει τα τσιουάουα να ξεχωρίζει από τα άλλα σκυλιά είναι ότι οι προσωπικότητές τους είναι τόσο περίπλοκες. Όπως κι εσείς, έτσι κι αυτά, μπορεί να είστε πολύ χαριτωμένα και αξιοπρεπή κατά περιόδους, μπορεί όμως να είναι και άγρια.

Κι όποιος σας γνωρίζει καλά, ξέρει ότι μπορείτε να αγριέψετε πολύ. Αλλά αυτό σίγουρα δε θα σκιάσει την προσωπικότητά σας.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Αν κάποιο ζώδιο έχει αυτό το κάτι που όλοι τον θέλουν για φίλο τους, τότε αυτός είναι ο Λέων. Ακριβώς όπως το γκόλντεν ριτρίβερ, που είναι γνωστό ως «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», γιατί όλοι σας αγαπούν.

Και οι δύο είστε εξαιρετικά φιλικοί και φιλόξενοι, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο στους ανθρώπους να μην σας συμπαθήσουν. Ίσως είναι το χαρούμενο πρόσωπό σας ή ο τρόπος που κουνάνε την ουρά τους όταν γνωρίζουν κάποιο καινούριο άτομο, αλλά τα γκόλντεν ριτρίβερ είναι γεμάτα αγάπη. Όπως και τα συγκεκριμένα σκυλιά, έτσι κι εσείς είστε πολύ έξυπνοι. Είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, χρησιμοποιείτε πάντα το μυαλό σας για να λύσετε τα προβλήματα και να μάθετε κάτι νέο.

Είστε και οι δύο γεμάτοι εκπλήξεις, που συνεισφέρει στην εκπληκτική προσωπικότητά σας.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Εάν η προσωπικότητα ενός ζωδίου μπορεί να ταυτιστεί με αυτή κάποιου ζώου, τότε θα ήσασταν εσείς, οι Παρθένοι. Η προσωπικότητά σας ταιριάζει απόλυτα με την προσωπικότητα ενός σκύλου Δαλματίας, για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως γιατί και οι δύο είστε πάνω απ’ όλα, αξιοπρεπείς.

Τα σκυλιά Δαλματίας είναι εξαιρετικά έξυπνα και εκπληκτικά στην ανάγνωση καταστάσεων και συμπεριφοράς, κάτι στο οποίο είστε κι εσείς εξαιρετικοί.

Εκτός από αυτό, είστε επίσης πολύ πιστοί. Μόλις βρείτε τους ανθρώπους που μπορείτε να εμπιστευτείτε και εκείνους που πραγματικά νιώθετε σαν οικογένειά σας, κολλάτε μαζί τους.

Τούτου λεχθέντος, όταν είστε σε άνετες καταστάσεις μπορείτε να «απελευθερωθείτε» πιο εύκολα ενώ όπως και τα σκυλιά Δαλματίας, προσπαθείτε πάντα να είστε σε φόρμα και υγιείς.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Είναι δύσκολο να αντισταθείτε στη θέα ενός σαμογέντ, εσείς οι Ζυγοί, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για εσάς. Εσείς, όπως και οι χνουδωτοί φίλοι σας, είστε πανέμορφοι, με ευγενικά μάτια, πανέμορφα μαλλιά (ή γούνα) και μια στάση που απαιτεί από τους άλλους να δουν την ομορφιά σας.

Πίσω όμως από αυτή την ομορφιά, τόσο εσείς όσο και τα σαμογέντ, είστε γνωστοί για την φιλική και ήπια στάση απέναντι σε όλους όσους γνωρίζετε.

Λόγω της φιλικότητάς σας, το μόνο πράγμα που σας ενδιαφέρει όταν είστε έξω με φίλους ή γνωρίζετε νέους ανθρώπους, είναι να διασκεδάζετε. Είναι εύκολο να σας ικανοποιήσει κανείς χάρη στην προσαρμοστικότητά σας και επειδή θέλετε απλά να χαλαρώσετε.

Και παρόλο που μερικές φορές ερχόσαστε σε αμηχανία, το κάνετε ακόμη κι αυτό με χάρη. Τα σαμογέντ δεν ταιριάζουν μόνο στην προσωπικότητά σας, είναι η καλύτερη επιλογή για κατοικίδιο.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Δεν είστε μόνο άτακτοι και σκανταλιάρηδες, αλλά θέλετε και το κατοικίδιό σας να είναι το ίδιο. Ευτυχώς για εσάς, το παγκ είναι το σκυλί που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά σας και είναι επίσης το πιο σκανταλιάρικο σκυλί του κόσμου.

Το γεγονός όμως ότι τα παγκ είναι κατεργάρικα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι γοητευτικά και δεν τα λατρεύουν όλοι. Και ακριβώς όπως και αυτά, είστε επίσης πολύ χαρισματικοί, ενεργοποιώντας την γοητεία σας, όταν γνωρίζετε κάποιον νέο.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Η ράτσα σκύλων που ταιριάζει περισσότερο με την προσωπικότητά σας, εσάς τους Τοξότες είναι αυτό που θα θέλει να συμμετάσχει σε όλες τις τρελές περιπέτειές σας: το λαμπραντόρ ριτρίβερ.

Και οι δύο είστε δραστήριοι, πράγμα που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πού σας πηγαίνει η ζωή, τα κάνετε όλα με ένα χαμόγελο και μια στάση που λέει «Ας το κάνουμε».

Χάρη σε αυτή την πτυχή του χαρακτήρα σας, όλοι θέλουν να σας γνωρίσουν αλλά και εσείς θέλετε να γνωρίσετε τους πάντες, γιατί είστε πολύ φιλικοί. Μπορεί να μιλάτε σε κάποιον για λιγότερο από 5 λεπτά και να τον θεωρείτε ήδη φίλο σας.

Ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι πραγματικά αγαπάτε τους πάντες ή απλά το ότι σας αρέσει να γνωρίζετε νέους ανθρώπους, αλλά τόσο εσείς όσο και τα ριτρίβερ λαμπραντόρ είστε το είδος που θέλουν να έχουν όλοι στη ζωή τους.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Μην αφήνετε το μικρό μέγεθος του γιορκσάιρ τεριέ να σας απογοητεύσει, εσάς τους Αιγόκερους, γιατί τα μεγάλα πράγματα βγαίνουν σε μικρή συσκευασία. Τα γιορκσάιρ μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι σίγουρα ισχυρά πλάσματα (όπως κι εσείς).

Όπως κι εσείς, επίσης είναι γενναίοι και ανθεκτικοί: πάντα ψάχνουν για την επόμενη πρόκληση και κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Επίσης, είστε και οι δύο υπερήφανοι για την καλή σας εμφάνιση ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε ή τι κάνετε. Εφόσον είστε όμορφοι και νιώθετε καλά, ξέρετε ότι μπορείτε να κατακτήσετε ολόκληρο τον κόσμο.

Τόσο εσείς όσο και τα γιορκσάιρ τεριέ θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τρέλα σας για να απομακρύνετε τους ανθρώπους που στέκονται εμπόδιο στην πορεία σας κι ενώ μπορεί να είστε και οι δύο αφεντικά μερικές φορές, είστε επίσης πολύ στοργικοί.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Πολλά σκυλιά φαίνεται να έχουν τα ίδια ή και παρόμοια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας, αλλά υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις όπως τα γκρεϊχάουντ.

Τόσο εσείς όσο και τα γκρεϊχάουντ είστε μοναδικοί και ανεξάρτητοι και όλοι ξέρουν πως δεν χρειάζεστε μεγάλη προσοχή για να είστε ευτυχισμένοι. Όσο μπορείτε να βρείτε άτομα με τα οποία θα κάνετε παρέα, είστε ικανοποιημένοι.

Τα λαγωνικά είναι γνωστά για την ευγενή φύση τους. Μπορεί να μην θεωρείτε τον εαυτό σας ευγενή, αλλά οι γύρω σας βλέπουν σε εσάς κάποιον που εμμένει σε αυτό που πιστεύει και προσπαθεί να κάνει το σωστό.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Εσάς τους Ιχθύες σας αρέσει να σας θεωρούν το πιο αξιολάτρευτο ζώδιο, που οι άνθρωποι απλά θέλουν να περνούν μαζί σας το χρόνο τους επειδή είστε τόσο χαριτωμένοι και προσιτοί. Και ο σκύλος που ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητά σας, είναι τα Μαλτέζ. Όπως εσείς, έτσι και τα μαλτέζ είναι παιχνιδιάρικα και στοργικά, αλλά πολύ ευγενικά.

Σας αρέσει να περνάτε το χρόνο σας με τους ανθρώπους που αγαπάτε, και έχετε μια φιλική διάθεση απέναντι σε όλους. Σας αρέσει να γοητεύετε τους άλλους με τη φιλικότητά σας και είστε το είδος του ατόμου που θα έκανε τα πάντα για την οικογένεια και τους φίλους του.

Τόσο εσείς όσο και τα μαλτέζ είστε γνωστοί ως άτομα που εργάζονται σκληρά για να είναι πάντα καλά και γλυκά, αντί να εκπλήσσεται τους ανθρώπους με τις σπάνιες στιγμές τρυφερότητας.