Τρόποι για εύκολη και μόνιμη απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

H ζυγαριά είναι απλά ένας αριθμός, το έχουμε ξαναπεί, ωστόσο ένα θέμα που απασχολεί κατά καιρούς όλες μας, είναι η μόνιμη απώλεια βάρους, ώστε να αποφύγουμε τις εξαντλητικές δίαιτες που μας δίνουν εφήμερα αποτελέσματα.

Όπου και αν βρίσκεσαι, γύρω σου πάντα υπάρχουν άπειροι διατροφικοί πειρασμοί, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να έχεις κατά νου είναι όχι να στερρηθείς, αλλά να επιλέγεις συνειδητά τις πιο υγιεινές επιλογές.

Παρακάτω σου εχω μερικούς τρόπους για εύκολη και μόνιμη απώλεια βάρους, για να μην καταφύγεις ξανά «με δάκρυα στα μάτια» στη διατρροφολόγο σου.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΥΓΕΙΑ&ΟΜΟΡΦΙΑ

1. Τσιπς, μπισκότα, σοκολάτες… γρήγορα στο ντουλάπι

Οι ίδιοι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι γυναίκες που άφηναν τα πακέτα με τα τσιπς στον πάγκο ζύγιζαν 3,5 κιλά περισσότερο από εκείνες που τα έκρυβαν σε ένα ντουλάπι.

2. Φρούτα στο τραπέζι της κουζίνας

Σε μελέτη από το Εργαστήριο Food and Brand του Πανεπιστημίου Cornell παρατηρήθηκε ότι οι άνθρωποι που είχαν αυτή τη συνήθεια, ζύγιζαν κατά μέσον όρο 6 κιλά λιγότερο από εκείνους που δεν την είχαν. Γέμιζε το μπολ με μήλα, αχλάδια, μπανάνες και πορτοκάλια – όλα τους συντηρούνται εκτός ψυγείου.

3. Χρησιμοποίησε τα πιο μικρά σου πιάτα

Θα είναι πιο πιθανό να τα χρησιμοποιείς και αυτό είναι καλό: Οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο φαγητό όταν το πιάτο τους έχει διάμετρο 18 εκατ. (πιάτο σαλάτας) απ’ ό,τι σε πιάτο με μεγαλύτερη διάμετρο (25 εκατ.), σύμφωνα με έρευνα.

 4. Γέμισε το ψυγείο με φρέσκα λαχανικά

«Η υγιεινή διατροφή ξεκινά όταν έχεις πάντα διαθέσιμα λαχανικά στο σπίτι» σημειώνει η συγγραφέας ευπώλητων βιβλίων μαγειρικής Martha Rose Shulman. «Το μαρούλι, το καρότο, το παντζάρι, το λάχανο και το κουνουπίδι δεν παθαίνουν τίποτε για περίπου μία εβδομάδα».

5. Διώξε ό,τι σε αγχώνει

Σύμφωνα με μελέτη στο Psychological Reports, οι άνθρωποι τρώνε περίπου 18% λιγότερο όταν βρίσκονται σε περιβάλλον που τους χαλαρώνει. Ανακάλυψε τι σου προκαλεί άγχος μέσα στην κουζίνα σου (π.χ. λογαριασμοί στον πάγκο της κουζίνας) και διώξτο μακριά!

Διαβάστε επίσης: Αϋπνία: Τα 4 καλύτερα βότανα για ύπνο – Τι συνιστούν οι ειδικοί