Το «θαυματουργό» φυτό για δερματικές παθήσεις – Ιδανικό για ακμή

Εγκαύματα, ακμή, κηλίδες του δέρματος και άλλες παθήσεις του δέρματος της εξαλείφονται σε χρόνο ρεκορ με το θαυματουργό φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες που δεν είναι άλλο από την αλόη βέρα.

Η Αλόη ή Aloe verα είναι ευρέως γνωστή για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τα εκχυλίσματα της αλόης μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση του διαβήτη και αυξημένων λιπιδίων στο αίμα.

Πείτε αντίο στα εγκαύματα

Είναι γνωστό ότι η αλόη βέρα είναι ιδανική για την επούλωση των εγκαυμάτων. Σύμφωνα έρευνες η χρήση της αλόη σε σημεία που υπάρχουν εγκαύματα, βοηθά στην επούλωση τόσο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως η χρήση της Αλόη σε εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού, καταπραΰνει τον πόνο και αναπλάθει τον ιστό του δέρματος.

Αποτελεί λοιπόν μια εξαιρετική θεραπεία για εγκαύματα που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο ή η επαφή μ’ ένα θερμό αντικείμενο.

Και αυτό γιατί ζελέ του φυτού, καταστέλλει την βλάβη που προκάλεσε η υπεριώδης ακτινοβολία στο δέρμα, βοηθώντας έτσι στην επούλωση του.

Κρέμες, σαπούνια, καλλυντικά με εκχύλισμα αλόης

Δεν είναι τυχαίο, που πολλά προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο έχουν εκχυλίσματα αλόης στα συστατικά παρασκευής τους, από κάθε είδους καλλωπιστική κρέμα, μέχρι σαπούνια σαμπουάν, καλλυντικά.

Αντιβακτηριδιακή, αντιμικροβιακή αντισηπτική δράση – Ιδανικό για ακμή

Η αλόη έχει τη θεραπευτική ιδιότητα να αντιμετωπίσει δερματοπάθειες όπως η ακμή, οι κηλίδες του δέρματος, η ψωρίαση, η ανακούφιση του κνησμού, οι εκδορές κ.α.

Αναφορικά με την ακμή, η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία, ενώ κρίνεται ασφαλής για χρήση στο πρόσωπό.

Και να θυμάστε, όταν τη χρησιμοποιείται σωστά, η αλόη βέρα μπορεί να σας βοηθήσει σε μια ποικιλία παθήσεων που μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα σας.

Ενδυνάμωση μαλλιών 

Οι θρεπτικές ιδιότητες της αλόης και ιδιαιτέρως τα ανόργανα άλατα και τα συμπλέγματα βιταμινών που περιέχει, είναι σε θέση να ενυδατώσουν σε βάθος τα μαλλιά σας, να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής σας και να βοηθήσουν δραστικά στο πρόβλημα της πιτυρίδας.

Εξάλλου ειδικά σαμπουάν με βασικό συστατικό την αλόη ενυδατώνουν και βελτιώνουν το τριχωτό της κεφαλής.

Πλούσιο σε ευεργετικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό

Η αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο, εξωτερικά για καλλωπιστικές χρήσεις αλλά και παθήσεις του δέρματος. Αυτό όμως που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν πολλοί είναι ότι φέρεται να έχει κάποιες ιατρικές επιδράσεις