Σακούλες κάτω από τα μάτια – Εξαφάνισέ τις με φυσικό τρόπο

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα ομορφιάς που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα, ασχέτως ηλικίας, είναι οι αντιαισθητικές σακούλες κάτω από τα μάτια.

Σε ορισμένες μάλιστα από εμάς οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να συνοδεύονται από μαύρους κύκλους και πρήξιμο, σε άλλες ωστόσο είναι κάτι παροδικό.

Οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση τους είναι πολλοί όπως: η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η ανθυγιεινή διατροφή, η κατακράτηση υγρών, η μη χρήση αντιηλιακού, αλλεργίες αλλά και ο παραγόντας της κληρονομικότητας.

Ωστόσο, ο συχνότερος παράγοντας που προκαλεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι η γήρανση. Με το πέρασμα του χρόνου, οι ιστοί στο σημείο αυτό χάνουν την ελαστικότητά τους και το κολλαγόνο μειώνεται στην περιοχή.

Τα καλά νέα είναι ότι τις περισσότερες φορές και ιδίως σε νεότερης ηλικίας γυναίκες, οι σακούλες στα μάτια είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να βελτιωθεί, αλλάζοντας μερικές κακές συνήθειες που κάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω και σε αυτήν την περίπτωση.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΥΓΕΙΑ&ΟΜΟΡΦΙΑ

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τις σακούλες στα μάτια θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες καθημερινές κακές συνήθειες ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές μάσκες.

7+1 καθημερινές συνήθειες για να μειώσετε τις σακούλες στα μάτια

1.Κατανάλωση νερού: Βοηθά στην αποβολή των τοξινών και τη μείωση της κατακράτησης υγρών

2. Ποιοτικός και επαρκής ύπνος: Μειώνοντας την κούραση, περιορίζονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.

3. Όχι κάπνισμα: Η συνήθεια αυτή επηρεάζει τη βιταμίνη C του οργανισμού, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Επομένως, μειώνοντας την C οδηγείται το δέρμα σας σε πρόωρη γήρανση.

4. Μείωσε το αλκοόλ: Είναι υπεύθυνο για την αφυδάτωση του οργανισμού, αλλά και την κατακράτηση υγρώ

5. Περιόρισε το αλάτι: Τα αλμυρά φαγητά προκαλούν κατακράτηση υγρών, μια από τις σημαντικότερες αιτίες για τις σακούλες στα μάτια.

6. Μην παραμελείς το ντεμακιγιάζ: Είναι πολύ σημαντικό στο τέλος της ημέρας να αφαιρείτε το μακιγιάζ, δίνοντας στο δέρμα σας τη δυνατότητα να αναζωογονηθεί. Τα προϊόντα που παραμένουν στην επιδερμίδα ενδέχεται να ερεθίσουν τα μάτια προκαλώντας μολύνσεις.

7. Κρύες κομπρέσες: Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα και βρέξτε τη με κρύο νερό ή γάλα (το οποίο περιέχει βιταμίνη Α). Ακουμπήστε τη στα μάτια σας ενώ κάθεστε και χαλαρώνετε. Αφήστε τη να σταθεί για 10 λεπτά πιέζοντας ελαφρώς στο σημείο κάτω από τα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το πρήξιμο, εξαφανίζοντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

8. Φακελάκια τσαγιού: Φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα με πράσινο ή μαύρο τσάι και χρησιμοποιήστε τα φακελάκια αφού κρυώσουν για 10 λεπτά στο ψυγείο, προκειμένου να μειώσετε το πρήξιμο. Ακουμπήστε τα πάνω στα μάτια σας και αφήστε τα για 15 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη: Πόση βιταμίνη C χρειαζόμαστε την ημέρα;