Ρόδι: «Όπλο» για την υγεία – Oι θαυματουργές του ιδιότητες

Τα φρούτα και τα λαχανικά αναμφισβήτητα συμβάλλουν στην καλή υγεία του ανθρώπου, και έαν μιλάμε για τις γυναίκες μπορούν να βοηθήσουν τόσο στο σώμα όσο και στην επιδερμίδα τους.

Το ρόδι, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και «κόκκινος» θησαυρός, καθώς σύμφωνα με έρευνες συντελεί στην πρόληψη ασθενειών όπως προβλήματα καρδιάς και καρκίνο, μειώνοντας συγχρόνως και τη χοληστερίνη, ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι πολλές κρέμες προσώπου και σώματος του εμπορίου έχουν στα συστατικά τους το ρόδι. Γιατί άραγε;

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους σας παραθέτουμε  7+1 οφέλη του ροδιού για την υγεία και την ομορφιά
  1. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιδίως βιταμίνης Α, βιταμίνης C και βιταμίνης Ε, και φυλλικού οξέος.
  2. Ρίχνει την υψηλή πίεση: Σύμφωνα με μελέτες, χάρη στα αντιοξειδωτικά του συστατικά, τα άτομα που πάσχουν από υψηλή πίεση, έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού.
  3. Πλούσιο σε βιταμίνη C: Μια ουσια σημαντική τόσο για τον οργανισμό όσο και για το δέρμα, το ρόδι μπορεί να θεραπεύσει την ακμή και τις ατέλειες του προσώπου.
  4. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες: Το ρόδι φημίζεται για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Βάζοντας λοιπόν  ρόδι στο πρόσωπο σας, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει καθώς η επιδερμίδα σας θα λάμψει ξανά.
  5. Μειώνει την κακή χοληστερίνη: Το ρόδι καταπολεμά την κακή χοληστερίνη χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά του. Για το λόγο αυτό, επιβάλλεται να το εντάξετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο, ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα ποτήρι χυμό ρόδι.
  6. «Σύμμαχος» για  την υγεία της καρδιάς: Το εκχύλισμα του ροδιού εχεί ακόμη, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να προστατεύσουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.
  7. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες: Ο χυμός ροδιού μπορεί να συμβάλλει στη θεράπεια του καρκίνου και την επιβράδυνση της εξέλιξης των όγκων.
  8. Βοηθά στην αρθρίτιδα: Είναι ευρέως γνωστό ότι ένας αριθμός ενζύμων που εμπλέκονται στην πρόκληση βλάβης στις αρθρώσεις, μπορεί να ανασταλεί από το εκχύλισμα ροδιού.

Συνεπώς για όλους αυτούς τους λόγους αξίζει όλοι μας να εντάξουμε στη διατροφή μας το «μαγικό» αυτό φρούτο, είτε τρώγοντας το ωμό, είτε ως χυμό. Μη ξεχνάτε δέ, τις ευεργετικές του ιδιότητες στην ομορφιά.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα οφέλη της μπανάνας – Πώς βοηθά στην υγεία