Νερό με λεμόνι: Τα απίστευτα οφέλη του στην υγεία και την ομορφιά

Νερό με λεμόνι: Είναι ευρέως γνωστό ότι οι ιδιότητες του λεμονιού είναι πάρα πολλές για τον ανθρώπινο οργανισμό, επιδρώντας θετικά στην υγεία μας.

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας λεμόνι, ωστόσο διαβάζοντας το τι μπορεί να χαρίσει στον οργανισμό σας, σίγουρα θα σας κάνει να το ξανά σκεφτείτε, και να το εντάξετε στην καθημερινότητα σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λεμόνι θα πρέπει να το καταναλώνετε με ζεστό νερό ή και χλιαρό, ενώ θα πρέπει να προσέξετε και την ποσότητα του λεμονιού που θα πρέπει να καταναλώνετε. Λίγες σταγόνες λεμονιού αρκούν.

Που βοηθάει το ζεστό νερό με λεμόνι;
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ασκορβικό οξύ, όπως και όλα τα  εσπεριδοειδή. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος, ενώ το ασκορβικό οξύ βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
  • Στο πεπτικό σύστημα Το ζεστό νερό βοηθάει στην τόνωση του γαστρεντερικού, αλλά θεωρείται ότι το λεμόνι καθαρίζει το συκώτι, ενώ βοηθά στην έκκριση περισσότερων πεπτικών οξέων που βοηθούν στην πέψη.
  • Αποτοξινώνει Το λεμόνι είναι ένα φυσικό διουρητικό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι βοηθά στο να αποβάλλονται ευκολότερα οι τοξίνες από το σώμα. Επίσης, συμβάλλει στην παραγωγή περισσότερων ενζύμων που διεγείρουν το ήπαρ.
  • Εξισορροπεί το pH Αν και το λεμόνι φαίνεται όξινο, είναι εξαιρετικά αλκαλικό και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH. Ειδικά αν η διατροφή ενός ανθρώπου βασίζεται σε κρέας, τυριά και αλκοόλ. Είναι γνωστό ότι η ανισορροπία pH, οδηγεί τον οργανισμό στο να είναι πιο ευάλωτος στις ασθένειες.
  • Ισχυρός “σύμμαχος” ενέργειας Ο συνδυασμός του ζεστού νερού με το λεμόνι ενυδατώνει το σώμα και οξυγονώνει το αίμα, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και απίστευτης ενέργειας στον οργανισμό μας. Τι καλύτερο λοιπόν από αυτό για το πρωινό μας ξύπνημα;

“Σύμμαχος” και της ομορφιάς – Για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα

Η αφυδάτωση, ως γνωστόν κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό. Για το λόγο αυτό το λεμόνι βοηθά στην καταπολέμηση της αφυδάτωσης, διότι η βιταμίνη C που περιέχεται στο λεμόνι διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, ενώ λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό, καταπολεμώντας με αυτόν τον τρόπο τη γήρανση, η οποία είναι ο μόνιμος εφιάλτης των γυναικών.

Δείτε επίσης στο παρακάτω βίντεο 11 τρόπους να πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι: