Νέα έρευνα: Γιατί οι νέοι δεν πρέπει να πίνουν αλκοόλ

Νέα μεγάλη διεθνή μελέτη έρχεται να ρίξει φως σε όσα γνωρίζαμε για την κατανάλωση αλκοόλ στους νέους ανθρώπους.

Eιδικότερα, η εν λόγω μελέτη αποκαλύπτει πως το αλκοόλ εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των νέων και πως ωφελεί μόνο τους άνω των 40 ετών και μάλιστα σε μικρές ποσότητες.

Στο συμπέρασσμα πως οι νέοι δεν πρέπει να πίνουν καθώς το αλκοόλ εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους κατέληξαν οι επιστήμονες στο Global Burden of Diseases, του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ το οποίο παράγει δεδομένα για τα αίτια ασθενειών και θανάτων σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η ίδια έρευνα πριν από τέσσερα χρόνια ανέφερε πως ακόμη και το περιστασιακό ποτό είναι επιβλαβές για την υγεία και πρότεινε οι κυβερνήσεις να συμβολεύουν τους πολίτες να απέχουν πλήρως.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Aυτές οι συνήθειες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Παρακάτω παρουσιάζονται τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι επιστήμονες:
  • Συγκεκριμένα, οι νέοι αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για την υγεία τους από την κατανάλωση αλκοόλ συγκριτικά με τους ηλικιωμένους.
  • Επιπροσθέτως, οι άνω των 40 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα μπορεί να επωφεληθούν από την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, όπως ένα ποτήρι κρασί την ημέρα.
  • «Το μήνυμά μας είναι απλό: οι νέοι δεν πρέπει να πίνουν, αλλά οι ηλικιωμένοι μπορεί να ωφεληθούν από μικρές ποσότητες», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας, Εμμανουέλα Γακίδου, καθηγήτρια μετρικών επιστημών υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
  • «Αν και μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι οι νεαροί ενήλικες θα απέχουν από το ποτό, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να κοινοποιήσουμε τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ώστε ο καθένας να μπορεί να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία του» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το έτος 2020 υπολογίζεται πως 1,34 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταναλώσει επιβλαβείς ποσότητες αλκοόλ, σύμφωνα με την ανάλυση καταναλωτικών συνηθειών σε 204 χώρες.

Διαβάστε ακόμη: Οι λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις νερό με λεμόνι καθημερινά