Με αυτές τις τροφές θα μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

Οι γυναίκες αγαπάμε τα πλούσια υγιή μαλλιά, για αυτό το λόγο από μικρή κιόλας ηλικία, φροντίζουμε την εικόνα των μαλλιών μας.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες τα μαλλιά λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας στη γυναικεία ψυχολογία.

Αν είστε ανάμεσα σε εκείνες που ανυπομονούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, σας προτείνουμε μερικές τροφές που θα σας βοηθήσουν σε αυτή σας την προσπάθεια.

Καρύδια

Χάρη στα Ω3 λιπαρά τα οποία περιέχουν, αποτελούν μία πρώτης τάξης τροφή η οποία προσφέρει στο τριχωτό της κεφαλής σου όλα όσα χρειάζεται για να είναι υγιές, ενώ χαρίζει στα μαλλιά σου επιπλέον ενυδάτωση με  φυσικό τρόπο.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα με διατροφή δείτε τη στήλη Υγεία και Ομορφιά

Σολομός

Λειτουργεί ακριβώς όπως τα καρύδια. Χάρη, δηλαδή, στα Ω3 λιπαρά οξέα τα οποία περιέχει βοηθά στο να μακρύνουν και να παραμένουν ενυδατωμένα τα μαλλιά σας.

Λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά κάνουν καλό στα πάντα, όπως χαρίζουν υγιή μαλλιά, καθαρή επιδερμίδα και επίπεδη κοιλιά. Επομένως, δεν είναι περίεργο που βοηθούν και στο να μακραίνουν τα μαλλιά σας.

Εντάξτε το σπανάκι και το μαρούλι στην καθημερινή σας διατροφή και θα δείτε αποτέλεσμα στα μαλλιά σας.

Αυγά

Τόσο η βιοτίνη, όσο και οι πρωτεΐνες που συναντάμε στο αυγό, συμβάλλουν στην παραγωγή της κερατίνης. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το αυγό είναι ένας από τους καλύτερους φίλους των μαλλιών σου.

Όσπρια

Έχουν πολλά οφέλη για την υγεία γενικότερα, ωστόσο, χάρη στη βιοτίνη την οποία περιέχουν, τα όσπρια, δυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθούν να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια θεωρούνται φίλοι των μαλλιών σου.

Αμύγδαλα ή τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Ο λόγος για να προτιμήσεις τα αμύγδαλα βρίσκεται στο μαγνήσιο, το οποίο σύμφωνα με έρευνες βοηθάει τον οργανισμό σου να καταπολεμήσει το στρες, το οποίο μπορεί πολλές φορές να ευθύνεται και για την τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμη: Αδυνάτισμα: Με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε διπλάσια κιλά