Μαύρο τσάι: Νέα έρευνα δείχνει τα οφέλη του στην υγεία

Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως στα οφέλη που έχει στη διατροφή το μαύρο τσάι.

Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η κατανάλωση μαύρου τσαγιού, καθώς συμβάλλει τόσο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, όσο και στην υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν από πιθανές βλάβες των κυττάρων μας, δρώντας έτσι κατά της εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, ενώ ταυτόχρονα έχει αντικαρκινική δράση.

Περιέχει καφεΐνη και θεοφυλλίνη με αποτέλεσμα το μαύρο τσάι να κρατάει τον οργανισμό μας σε εγρήγορση.

Παράλληλα, η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, όπως δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν δύο ή περισσότερα μαύρα τσάγια τη μέρα.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Aυτές οι συνήθειες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους 40 έως 69 ετών, από τους οποίους το 85% έπιναν τακτικά τσάι και, από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι.

Η σύγκριση με όσους δεν έπιναν τσάι

Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά, είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο κ.α.

Το τσάι είναι ένα από τα ροφήματα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει το πράσινο τσάι με μικρότερη πρόωρη θνησιμότητα, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι όφελος παρέχει και το μαύρο τσάι.

Διαβάστε ακόμη:

 Νέα έρευνα σε γυναίκες – Οι τροφές που προκαλούν κακή στοματική υγεία

Οι λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις νερό με λεμόνι καθημερινά