Διατροφή και καραντίνα: Πώς να διατηρήσεις το βάρος σου

Διατροφή και καραντίνα: Τους τελευταίους μήνες ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας που βιώνει τόσο η χώρα μας, όσο και ολόκληρος ο πλανήτης.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν αλλάξει οι συνήθειες και η καθημερινότητά μας, ενώ δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστες και οι διατροφικές μας συνήθειες.

Η ανάγκη να μένουμε σπίτι στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊου, να δουλεύουμε από το σπίτι και σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης, έχει φέρει τα πάνω κάτω στη διατροφική μας ρουτίνα και κατ΄επέκταση στον μεταβολισμό μας.

Το πρόγραμμα διατροφής μας έχει αλλάξει, ενώ σύχνα νιώθουμε εκείνη τη λιγούρα με αποτέλεσμα να ξεκινάμε τα «τσιμπολογήματα».

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τον ψυχολογικό παράγοντα, το άγχος, την ανασφάλεια και τη κακή διάθεση εξαιτίας της όλης κατάστασης, με αποτέλεσμα να κάνουμε ατασθαλείες.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Womanblog.gr σας παρουσιάζει κάποια χρήσιμα tips για να διατηρήσετε το βάρος σας.

  • Περιορίστε το junk food, τις σοκολάτες, τα chips, και γενικά τα ανθυγιεινά τσιμπολογήματα. Αντ΄αυτού για τις στιγμές που νιώθετε ότι πεινάτε μπορείτε να καταναλώσετε λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, μια μπάρα δημητριακών ακόμη και ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα.
  • Κάντε ένα πλάνο με τις τροφές που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε επίγνωση του τι τρώτε ανα πάσα ώρα και στιγμή.
  • Καταναλώστε υγρά: Σίγουρα, ο χειμώνας ευνοεί την κατανάλωση ζεστών ροφημάτων. Τα ροφήματα, όπως τσάι, βότανα, χυμοί, smoothie κ.τ.λ. μπορούν να «ξεγελάσουν» την πείνα σας, ενώ λειτουργούν και ως αντιοξειδωτικά.
  • Προσπαθήστε να ασκηθεί όσο μπορείτε, ακόμη και μέσα στο σπίτι. Αφιερώστε 30 λεπτά για ασκήσεις γυμναστικής, ή κάντε ένα σύντομο περπάτημα. Έτσι κρατάτε «ξύπνιο» τον οργανισμό σας.
  • Βάλτε στη διατροφή σας τα καλά λιπαρά. Τι ενοούμε με αυτό; Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και καλά λιπαρά οξέα όπως τα ψάρια, αυγά, ξηροί καρποί, αβοκάντο κ.α.
  • Μην ξεχνάτε τα φρούτα και τα λαχανικά. Για εσάς που δεν είστε λάτρεις των φρούτων μπορείτε να καταναλώσετε σε συνδυασμό με λίγο μέλι, ξηρούς καρπούς, ακόμη και κράνμπερι. Τα λαχανικά δε, πρέπει να συνοδέυουν κάθε γέυμα σας.
  • Πολλές μερίδες και ισορροπία στη διατροφή: Έχει ειπωθεί πολλές φορές, θα το πούμε άλλη μια. Μέσα στην ημέρα θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 γέυματα, ενώ επιβάλλεται ο καλός συνδυασμός τροφών.

Αναμφίβολα ζούμε μια ιδιόμορφη κατάσταση, που δεν μας επιτρέπει  να κάνουμε πολλά ή τουλάχιστον αυτά που κάναμε. Εν τούτοις, με καλή διάθεση μπορούμε να ελέγξουμε τον ευατό μας και τη διατροφή μας. Και να θυμάστε! Τα δύσκολα θα περάσουν…

Διαβάστε περισσότερα:

Ρόδι: «Όπλο» για υτη υγεία – Οι θαυματουργές του ιδιότητες