Μυρίζει το ψυγείο; 3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές

Πείτε αντίο στις οσμές που κάνουν το ψυγείο σας να μυρίζει άσχημα.

Αποτελεί συχνό φαινόμενο το ψυγείο μας να έχει μια δυσάρεστη οσμή όταν κάποιο τρόφιμο έχει χαλάσει, ξεφεύγοντας έτσι από τον έλεγχό μας ή  εξίσου όταν το ψυγείο είναι παλιό ή παραμένει κλειστό και δεν χρησιμοποιείται, να μυρίζει το ίδιο άσχημα.

Στην τελευταία περίπτωση μπορεί να μην μυρίζει εξαιτίας κάποιου χαλασμένου τροφίμου, αλλά η οσμή δεν είναι κάτι το ευχάριστο…

Όποιος και να είναι ο λόγος που το ψυγείο σας δεν μοσχοβολά – όπως και θα έπρεπε- εμείς σας έχουμε τη λύση να απομακρύνετε τώρα, τις δυσάρεστες οσμές.

Με 3 απλούς τρόπους πείτε αντίο σε ότι «ερεθίζει» τη μύτη σας.

1) Λεμόνι

Το λεμόνι είναι γνωστό για τις πολλές χρήσεις που έχει. Μέσα σε αυτές, έχει και την ιδιότητα να απορροφά τις μυρωδιές του ψυγείου. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Κόψτε τρία λεμόνια στη μέση, αφαιρέστε το εσωτερικό τους, και γεμίστε τα με αλάτι. Ύστερα, τοποθετήστε τα σε διάφορα ράφια του ψυγείου σας και αφήστε τα για τουλάχιστον 6-7 μέρες.

2) Ξύδι

Το λευκό ξύδι αποτελεί ένα εξαιρετικό καθαριστικό για ότι μπορείτε να φανταστείτε. Αρκετές φορές το ξύδι μας έχει “ξελασπώσει” και από το καλύτερο καθαριστικό του κόσμου! Έχει λοιπόν την ιδιότητα να διώχνει τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, όπως αυτές του ψυγείου μας.

Βάλτε σε ένα μπολ ή σε ένα ανοιχτό φλιτζάνι ξύδι και τοποθετήστε το στο πρώτο κατά προτίμηση, ράφι του ψυγείου σας για περίπου μία εβδομάδα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

3) Σόδα

Η σόδα είναι επίσης μια εξαιρετική λύση, καθώς λειτουργεί όπως το ξύδι, ενώ έχει την ιδιότητα να απορροφά τις άσχημες μυρωδιές. Οι περισσότερες άσχημες μυρωδιές προκαλούνται είτε από ισχυρά οξέα, είτε από βάσεις (χαλασμένα ψάρια).

Όταν προσθέτετε μαγειρική σόδα αλλάζετε την ισορροπία του pH, με αποτέλεσμα οι οσμές στο ψυγείο να εξουδετερώνονται. Γεμίστε ένα μικρό μπολ με μαγειρική σόδα και αφήστε το σε ένα ράφι του ψυγείου σας για μία περίπου εβδομάδα.

Επίσης μπορείτε να βάλετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο σφουγγαράκι και να τρίψετε τα ράφια του ψυγείου. Ξεπλύνετε έπειτα με ένα καθαρό, βρεγμένο σφουγγάρι και ύστερα τοποθετήστε τη σόδα για αρκετές ημέρες.

Δείτε το παρακάτω χρήσιμο βίντεο για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο σας