Πως να φτιάξω ψωμί

Πως να φτιάξω ψωμί: Και ποια νοικοκυρά δεν έχει σκεφτεί κάποια στιγμή να φτιάξει το δικό της σπιτικό ψωμί; Eμείς σας έχουμε τη λύση για αυτό. Μια απλή συνταγή για να φτιάξει κάποιος ψωμί στο σπίτι του.

Τις μέρες τις καραντίνας αρκετός κόσμος επέλεξε να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο ελάχιστο. Ακόμα και η επίσκεψη στο φούρνο πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Η λύση σε αυτό δόθηκε με τη δημιουργία ψωμιού στο σπίτι. Πλέον η καραντίνα έχει τελειώσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα και το τέλος του σπιτικού ψωμιού. Ειδικότερα όταν είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να την ακολουθήσει και κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερες ικανότητες στη μαγειρική.

Σύμφωνα με το site funkycook.gr τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής

  • 400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 gr. μαγιά ξηρή
  • Νερό χλιαρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Διαδικασία συνταγής

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπολ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε.

Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά. Σε ένα στρογγυλό μπολ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπολ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

Δείτε επίσης και το βίντεο που ακολουθεί για να φτιάξετε εύκολα το δικό σας σπιτικό ψωμί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.