Τρεις συμβουλές για να κλείσεις φθηνά εισιτήρια

Μιας που το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα, πολλοί από εσάς σκέφτεστε που μπορείτε να πάτε έστω και για λίγες ημέρες διακοπών και ξεκούρασης, ενώ ξεκινάτε την αναζήτηση για οικονομικά εισιτήρια.

Γράφει η Ευγενία Μποτοπούλου

Eπιλέξατε τον προορισμό για τον επόμενο σας ταξίδι, σειρά ΄τώρα έχουν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Πολλές φορές δεν είμαστε αποφασισμένοι για τον προορισμό αλλά οι προσφορές των εισιτηρίων μας οδηγούν στο επόμενο ταξίδι μας.

Είναι λοιπόν αρκετά σημαντικό να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό τους ταξιδιού μας κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια που δεν θα επιβαρύνουν το budget μας.

Αυτό θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που εξοικονομήσαμε σε άλλες ανάγκες του ταξιδιού όπως για παράδειγμα την επιλογή καλύτερου καταλύματος ή την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Για τους ταξιδιώτες που οργανώνουν μόνοι τους τα ταξίδια τους, θα γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξειδικευμένες ιστοσελίδες και εφαρμογές που τους κάνουν συγκρίσεις τιμών και τους δίνουν την καλύτερη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια που επιλέγουν.

Ακόμα και αυτές οι ιστοσελίδες έχουν κάποιες παραμέτρους που πρέπει να τις επιλέξουμε με βάσει μια λογική για να βρούμε ακόμα φθηνότερα εισιτήρια.

Διαβάστε ακόμη: Airbnb: Πώς θα κάνεις μια σωστή επιλογή καταλύματος

Το Womanblog.gr σας προτείνει τα παρακάτω tips:

Ποιες είναι οι «φθηνές» μέρες;

Μια από αυτές τις επιλογές είναι το πότε έχουμε επιλέξει να ταξιδέψουμε. Αν θέλουμε για παράδειγμα να βρεθούμε τα Χριστούγεννα στο Παρίσι ή στη Βιέννη θα πρέπει να κλείσουμε τουλάχιστον 3-4 μήνες νωρίτερα τα αεροπορικά εισιτήρια για να βρούμε καλές τιμές.

Ένα ακόμα tip που θα μας βοηθήσει στην εξοικονόμησή μας είναι να επιλέξουμε να πετάξουμε σε μέρες που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση.

Πολλοί επιλέγουν να φύγουν ή να επιστρέψουν Σάββατο ή Κυριακή ώστε να γλιτώσουν έτσι κάποιες μέρες άδειας από την εργασία τους.

Αν λοιπόν έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στις καθημερινές της βδομάδας κάντε αυτή την επιλογή και θα μας θυμηθείτε.

«Άρπαξε» την ευκαιρία

Παλιότερα ήταν κανόνας να μπαίνεις την Τρίτη μια συγκεκριμένη ώρα και να βρίσκεις προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει και οι αεροπορικές βγάζουν προσφορές σε διαφορετικές μέρες και ώρες.

Είναι νόμος όταν βρείτε μια πολύ καλή προσφορά σε αεροπορικά εισιτήρια να την αρπάξετε αμέσως και να μην περιμένετε.

Μπορεί μέσα στην επόμενη ώρα να έχουν καταληφθεί όλα τα εισιτήρια και το όνειρο του ταξιδιού να παραμείνει μακρινό.

Το φθηνό δεν είναι πάντα και καλό

Μπορεί να βρήκατε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, οι ώρες άφιξης και αναχώρησης συνήθως είναι πολύ πρωϊνές ή πολύ βραδινές με αποτέλεσμα να μπάινετε σε προβληματισμό.

Μην αφήσετε την αεροπορική να κάνει τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας. Μπορεί στην αναχώρηση και στην επιστροφή να χρειαστεί να επιλέξετε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

Σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι ιστοσελίδες/εφαρμογές που σας δίνουν προσφορές και κάνουν συγκρίσεις τιμών για εσάς.

Διαβάστε ακόμη: Το κυκλαδίτικο νησί – με τις 90 παραλίες – που πάνε όλοι