Ρομαντική απόδραση – O κορυφαίος προορισμός για city break

Μόλις μιάμιση ώρα πτήση από την Αθήνα το Βουκουρέστι, γνωστό και ως «μικρό Παρίσι» είναι ο ιδανικός προορισμός για city break.

Μια πόλη με τεράστια πάρκα, εντυπωσιακά κτίρια της Belle Epoque, το Βουκουρέστι φιγουράρει τα τελευταία χρόνια στις λίστες των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών.

Aποπνέει «ευρωπαϊκό αέρα», με αναπαλαιωμένα κτίρια που στολίζουν το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το Βουκουρέστι, πρωτεύουσα και πολιτιστικό, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ρουμανίας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στις όχθες των ποταμών Ντιμπόβιτσα και Κολεντίνα.

Αναμφισβήτητα, είναι μια σύγχρονη μητρόπολη με πλούσια ιστορία. Γνωστό και ως το «Μικρό Παρίσι της Ανατολής», προκαλεί με την κομψή αρχιτεκτονική του στα κτίσματα αλλά και την εκλεπτυσμένη του ελίτ.

Δρόμοι φαρδιοί και μεγάλες πλατείες, εντυπωσιακά κτίρια και ιστορικά μαγαζιά, πιστά αντίγραφα του Παρισιού, πάρκα, μουσεία και εμπορικά κέντρα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Μάλιστα, το Βουκουρέστι αποτελεί και έναν low budget προορισμό, ιδανικό για όλους.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για ταξίδια στην ενότητα διασκέδαση

Εντυπωσιακά πάρκα

Το Βουκουρέστι περιβάλλεται από όμορφα πάρκα. Οι Κήποι Cismigiu είναι το παλαιότερο και έχει σχεδιαστεί στα μέσα του 19ου αιώνα.

Μετά υπάρχει το πάρκο Herastrau των 400 στρεμμάτων, το οποίο διαθέτει υπαίθριο θέατρο, καθώς και δημόσιους χώρους αναψυχής.

Υπάρχουν ενοικιάσεις σκαφών στη λίμνη κάθε καλοκαίρι. Ολοκληρωμένο το 1906, το Carol Park θεωρείται το πιο όμορφο.

Βρείτε τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη της Ρουμανίας καθώς και ένα ανοιχτό θέατρο της Ρωμαϊκής εποχής που ονομάζεται Arenele Romane.

Μην ξεχάσεις να δεις!

  1. Το περίφημο Palatul Parlamentului, το πρώην Σπίτι του Λαού και νυν Κοινοβούλιο. Το έχτισε ο Τσαουσέσκου την δεκαετία του ’80, ενώ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτήριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
  2. Την Παλιά Πόλη και τη συνοικία Lipscani: Αυτή η περιοχή, με τα γραφικά στενάκια και τα καλαίσθητα καφέ μπαρ που το βράδυ σπάνε τη μονοτονία των πολυκατοικιών και ξεφεύγουν από το συνηθισμένο με τη δυνατή τους μουσική.
  3. Οι κήποι Cismigiu: Βρίσκονται μέσα στο κέντρο, έχουν λιμνούλες, παγκάκια, λουλούδια και αποτελούν σημαντική ανάσα οξυγόνου.
  4. Το βιβλιοπωλείο Carturesti Carusel βρίσκεται στα στενά της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο παλάτι στη πρωτεύουσα της Ρουμανίας που είχε χτιστεί το 1903 και ανακαινίσθηκε για να μετατραπεί σε ένα πανέμορφο, πολυόροφο βιβλιοπωλείο.