Οικονομικές διακοπές στην Καβάλα – Συνδύασε βουνό και θάλασσα

Καβάλα, μια αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη, δίπλα στη θάλασσα, βγαλμένη από άλλη εποχή που συνδυάζει όλα όσα θέλετε.

Βουνό και θάλασσα, γραφικότητα και σύγχρονη ζωή, ηρεμία μέσα στη φύση, αλλά και νυχτερινή ζωή. Όποια εποχή του χρόνου κι άν την επισκεφτείτε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας μαγέψει η αύρα της.

Μπορεί να μην είναι από τους «must» καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από άλλους διάσημους ελληνικούς προορισμούς.

Μάλιστα, αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα, είναι ότι  ενδείκνυται για οικονομικές διακοπές.

Ξεκινώντας, αυτό που θα δει ο επισκέπτης στην Καβάλα είναι τα νεοκλασικά κτίρια που έχουν απομείνει στην πόλη και οι μεγάλες καπναποθήκες, που είναι το σημα κατατεθέν της.

Για περισσότερα ταξιδιωτικά άρθρα δείτε τη στήλη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στην παλαιά πόλη είναι έκδηλο το οθωμανικό χρώμα, ενώ δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να κάνει τη βόλτα του στις πλακόστρωτες ανηφόρες, να συναντήσει ιστορικά μνημεία, αλλά και γραφικά ταβερνάκια ή καφέ για όλα τα γούστα.

Χαρακτηριστικό είναι και το λιμάνι με τους φοίνικες, ενώ ο επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει την ανάβαση στο επιβλητικό φρούριο, ύστερα στην πλατεία Ελευθερίας, και στη συνέχεια για φαγητό και ποτό στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τα πολυάριθμα μαγαζιά, τα καφέ-μπαρ.

Το Ιμαρέτ της Καβάλας

Αποτελεί ένα αριστούργημα της ύστερης οθωμανικής αρχιτεκτονικής, όπου ο τουρίστας μπορεί να το θαυμάσει από το café του ξενοδοχείου «Ιμαρέτ». Βρίσκεται υπερυψωμένο μέσα στα τείχη της παλιάς πόλης της, στη χερσόνησο της Παναγίας.

Αναμφισβήτητα, είναι ένα μνημείο που φέρει μεγάλη ιστορία, είναι παγκοσμίως γνωστό κάνοντας την Καβάλα ακόμα πιο σαγηνευτική.

Καταγάλανα νερά, αμμουδιά και το κύμα να σκάει στην ακτή…

Για μπάνιο εντός της πόλης μπορείτε να πάτε στη Ραψάνη, αφού βρίσκεται κεντρικά, δίπλα ακριβώς στο Δημοτικό Πάρκο Φαλήρου. Άμμος, ρηχά νερά και μία ταβέρνα σε απόσταση αναπνοής, όλα στα πόδια σας!

Στα πέριξ, θα βρείτε την πολυσύχναστη και οργανωμένη Καλαμίτσα, όπου βρίσκεται μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων των λουομένων και κυρίως της νεολαίας.

Το Παληό, χτισμένο αμφιθεατρικά, είναι ένα από τα ομορφότερα θέρετρα της Καβάλας, αφού συνδυάζει την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας. Εκεί, θα βρείτε αμμώδεις παραλίες, αλλά και πιο γραφικά κολπάκια με πεντακάθαρα νερά.

Η ιστορία αναβιώνει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη μέσα από την πόλη των Φιλίππων 

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ανατολικής Μακεδονίας.

Το πιο εντυπωσιακό κτίσμα της εποχής αυτής, παρά τις αλλαγές που υπέστη ανά τους αιώνες, είναι το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, το οποίο κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί παραστάσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων και συναυλίες.

Η επίσκεψη στην περιοχή των Φιλίππων απέχει περίπου μόλις 15 χλμ. από την πόλη. Και για την ιστορία…οι πρώτοι οικιστές της ήταν άποικοι από τη Θάσο, που ίδρυσαν στα 360 π.Χ. την αποικία των Κρηνίδων. Ακμή γνώρισε η πόλη κατά τα ελληνιστικά χρόνια.

Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ανατολικής Μακεδονίας χτίστηκε από τον βασιλιά Φίλιππο το 356 π.Χ., στη θέση ενός παλιότερου οικισμού των Θασίων με το όνομα Κρηνίδες.

Κατά την περίοδο ανάπτυξης της, στα ελληνιστικά χρόνια η πόλη απέκτησε το τείχος της, το θέατρο, δημόσια οικοδομήματα και ιδιωτικές κατοικίες.

Η διέλευση μέσα από τους Φιλίππους της «Εγνατίας οδού», το 2ο π.Χ. αι., προσέδωσε στην πόλη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς τη μετέτρεψε σε σημείο αναφοράς της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη: Mοναδικά road trips στη Βόρεια Ελλάδα – Πώς θα τα οργανώσεις