Οι κορυφαίοι προορισμοί για διακοπές φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, η περίοδος των θερινών διακοπών έχει επιτέλους φτάσει και εμείς σας παρουσιάζουμε τους κορυφαίους προορισμούς για χαλάρωση και διακοπές σε όλοκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη στήλη «Travel» του CNN, στους 11 κορυφαίους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι «φιγουράρει«» η Ελλάδα, η οποία κάνει ειδική μνεία στο γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη «φυσιολογική» τουριστική περίοδο μετά από σχεδόν τρία χρόνια.

«Με λίγους εναπομείναντες περιορισμούς και έναν αυξανόμενο αριθμό απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ, η Ελλάδα -και συγκεκριμένα τα νησιά- είναι άκρως ελκυστικά αυτό το καλοκαίρι» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το αμερικανικό δίκτυο.

Μάλιστα, ξεχωριστή αναφορά κάνει στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην Κρήτη, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί.

 

Πρόκειται, όπως εξηγεί, για έναν προορισμό, τον οποίο ο ταξιδιώτης μπορεί να συνδυάσει τόσο με τη Σαντορίνη όσο και με τη Μύκονο. Όμως, δεν μένει μόνο στο Αιγαίο.

«Μερικές από τις πλέον εντυπωσιακές παραλίες βρίσκονται στη Ζάκυνθο, ενώ στην ενδοχώρα η Πελοπόννησος είναι διάσημη για τα αρχαιολογικά μνημεία αλλά και τα σύγχρονα οινοποιΐα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι διαθέσιμες περισσότερες από 460.000 αεροπορικές θέσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με τον αριθμό των απευθείας πτήσεων να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

Με βάση τα στοιχεία από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι φετινές προγραμματισμένες πτήσεις είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με το 2019.

Επιπλεόν, οι επιβάτες από τις ΗΠΑ μένουν σε ποσοστό 56% στην πρωτεύουσα (αποκλειστικά στην Αθήνα 6% και 50% σε συνδυασμό και με άλλους προορισμούς) και σε ποσοστό 41% μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η μέση διαμονή στην πρωτεύουσα ανέρχεται σε πέντε ημέρες και συνολικά στην Ελλάδα σε 12 ημέρες.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνει το CNN, κατατάσσονται ως εξής

  1. Αυστραλία
  2. Σιγκαπούρη
  3. Ισραήλ
  4. Ελλάδα
  5. Γαλλία
  6. Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Παναμάς
  8. Μεγάλες Λίμνες (σύνορα ΗΠΑ – Καναδά)
  9. Walt Disney World (Ορλάντο ΗΠΑ)

Διαβάστε ακόμη: Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες που σε κάνουν να θες να τους επισκεφτείς