Ο ελληνικός προορισμός που επιλέγουν (όλα) τα ζευγάρια για road trip

Το Ναύπλιο είναι ίσως ο πιο διάσημος προορισμός για weekend, και η πρώτη  επιλογή που κάνουν τα ζευγάρια για ρομαντικό road trip.

Ποιο είναι το δυνατό «χαρτί» του Ναυπλίου;

Μα φυσικά η ατμόσφαιρα που αποπνέει ρομαντισμό, η αρχοντιά και η πολυτέλεια, τα νεοκλασικά κτίρια που τραβούν την προσοχή του επισκέπτη.

Τα πάντα εντυπωσιακά ενετικά κάστρα που και τα μαγαζάκια που σφίζουν από ζωή προσελκύουν όλες τις ηλικίες.

Mε μόλις δυο ώρες δρόμο, από την Αθήνα φτάνετε σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις της Ελλάδας. Ίσως στην πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα για ταξίδια δείτε τη στήλη Διασκέδαση

Στην επιβλητική παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, αφού πρωταγωνιστεί η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με τα δύο ενετικά κάστρα, Ακροναυπλία και Παλαμήδι, να την πλαισιώνουν.

Το Ναύπλιο κερδίζει την αγάπη του επισκέπτη και ξεχωρίζει για τους εξαιρετικούς αρχαιολογικούς χώρους, τις υπέροχες θάλασσες, και φυσικά την πλούσια νυχτερινή ζωή.

Εστιατόρια και ταβέρνες προσφέρουν παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, καφέ με θέα το Μπούρτζι και μπαράκια που σερβίρουν ιδιαίτερα κοκτέιλ θα σας κρατούν συντροφιά στο ταξίδι σας στην πόλη.

Ο κεντρικός πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα γίνει σημείο αναφοράς σε κάθε περιήγησή σας στην παλιά πόλη, καθώς τη διασχίζει σχεδόν ολόκληρη και καταλήγει στη λιθόστρωτη πλατεία Συντάγματος.

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, θα δείτε την πλατεία Συντάγματος, που περιτριγυρίζεται από ιστορικά κτίρια: το Τριανόν, το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εθνικής Τράπεζας.

Στους γύρω δρόμους θα ανακαλύψετε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα έξω από την οποία δολοφονήθηκε το 1831 ο Ι. Καποδίστριας

Το Ναύπλιο δεν θα σας απογοητεύσει σε τίποτα ούτε στο φαγητό, αλλά ούτε και στη διαμονή η οποία είναι υψηλών προδιαγραφών.

Μια όμορφη αντίθεση μπλέκεται στην πόλη του Ναυπλίου, αυτή των σύγχρονων κτιρίων και των αρχοντικών που στεγάζουν τα ξενοδοχεία του Ναυπλίου.

Αξίζει να δείτε

Το Παλαμήδι με τα 999 σκαλοπάτια 

999 ή 857 είναι τα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του Παλαμηδιού;

Ανακαλύψτε το, ανεβαίνοντας στον απόκρημνο λόφο που προσφέρει μοναδική πανοραμική θέα του Ναυπλίου και της θάλασσας.

Η πάντα μαγική Ακροναυπλία

Η ακρόπολη του Ναυπλίου που οι Οθωμανοί ονόμαζαν Ιτς-Καλέ κτίστηκε από τους Ενετούς και ύστερα πέρασε στα χέρια των Βυζαντινών και των Τούρκων.

Αποτελείται από τρία επίπεδα, που το καθένα ήταν και ένα ξεχωριστό κάστρο με τείχη κτισμένα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Από τον βράχο της Ακροναυπλίας θα απολαύσετε τη μοναδική θέα προς το Μπούρτζι.

Το διάσημο Μπούρτζι

Το κάστρο, που κτίστηκε το 1473 αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Ναυπλίου. Από μακριά θυμίζει ένα κομψό πέτρινο γλυπτό.

Υπήρξε κατοικία των δημίων του Παλαμηδίου, τόπος διαμονής δυο κυβερνήσεων το 1824 και το 1827, αλλά και ξενοδοχείο πολυτελείας.

Μουσείο Κομπολογιού: Μια ιστορία φτιαγμένη με χάντρες

Ο ιδιοκτήτης του αφιέρωσε πάνω από 40 χρόνια, συλλέγοντας και μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από το κομπολόι.

Στη συλλογή του θα δείτε περίπου 700 διαφορετικά κομπολόγια μουσουλμάνων, χριστιανών, καθολικών, ινδουιστών, βουδιστών, Ελλήνων και Τούρκων.

Θα οργανώσεις και εσύ το επόμενο ταξίδι σου στη γοητευτική πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας;