Μονοήμερη στο Σούνιο – Πώς μπορεί να σου μείνει αξέχαστη 

Όταν ακούς τη λέξη Σούνιο, σίγουρα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ο επιβλητικός ναός του Ποσειδώνα.

Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για μονοημερη εκδρομή. Ένα ειδυλλιακό μέρος για τους full in love, αλλά και μια καλή πρόταση για οικογένειες με παιδιά.

Μια μονοήμερη στο Σούνιο μπορεί πραγματικά να σου μείνει αξέχαστη για τρεις λόγους:

  • Με μια βόλτα στον ναό του Ποσειδώνα, έναν από τους ωραιότερους αρχαίους ναούς της Ελλάδας,
  • με μια βουτιά σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής (στο ΚΑΠΕ),
  • και φυσικά για το φαγητό που θα απολαύσεις στα σουπερ ταβερνάκια της

Το ιερό του Ποσειδώνα είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Αττική και ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Λεκανοπεδίου.

Αποτελεί πόλο έλξη για τους επισκέπτες, που εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο απολαμβάνουν την κοντινή παραλία.

Για περισσότερα ταξιδιωτικά άρθρα δείτε τη στήλη Διασκέδαση

Κατά την αφιξή σου στο Σούνιο, θα σε συνεπάρει το δροσερό αεράκι, ενώ η πανοραμική θέα από το νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου προς το Σαρωνικό σίγουρα είναι κάτι που θα σε εντυπωσιάσει.

Μέχρι να φτάσεις στον Ναό του Ποσειδώνα θα απολαύσεις την παραλιακή διαδρομή, ενώ η απαράμιλλη ομορφιά και η εξαίσια τοποθεσία του ναού, θα σου μείνει χαραγμένη στη μνήμη.

Πέραν του ναού, στο Σούνιο μπορείς να απολαύσεις τα υπέροχα φυσικά τοπία αλλά και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα.

Χτισμένος στη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, ο ναός δεν ήταν απλώς ένας τόπος λατρείας του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα, αλλά το σύμβολο της αθηναϊκής δύναμης.

Άλλωστε, η περίοπτη θέση του πάνω από τη θάλασσα στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής έκανε το ναό για τους ναυτικούς σημάδι ότι βρίσκονταν κοντά στον Πειραιά.

Ένα πράγμα που σίγουρα θα πρέπει να ξέρετε, είναι ότι ο ναός του Ποσειδώνα αποτελεί πάντα μια καλή ιδεά για εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου.

Το καλοκαίρι θα σας μαγέψει ο καυτός ήλιος και η ηρεμία της θάλλασας, τον χειμώνα η άγρια ομορφιά που σε συνεπαίρνει.