Γιατί ο Σεπτέμβρης είναι ο καλύτερος μήνας για διακοπές

Γράφει η Ηλέκτρα Σπανού

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να μην σας γεμίζει το «μάτι» για διακοπές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι διαλέγουν αυτόν τον μήνα για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις.

Εάν λοιπόν δεν έχεις πάει ακόμη διακοπές και πιστεύεις ότι το καλοκαίρι τελείωσε, ρίξε μια ματιά παρακάτω γιατί μάλλον θα αλλάξεις γνώμη.

Οι λόγοι που κάνουν τον Σεπτέμβρη να μοιάζει ο καλύτερος μήνας για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι πολλοί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι κάθε χρόνο παρατηρείται μια σχετική αύξηση στις κρατήσεις σε καταλύματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε νησιωτικούς προορισμούς για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Δεδομένου ότι και ο Σεπτέμβριος θεωρείται ένας εξίσου ζεστός μήνας, εύκολα μπορείς να διαλέξεις το αγαπημένο σου νησί για να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα.

Λιγότερος κόσμος

Το πρώτο θετικό που θα έχει μια τέτοια κίνηση είναι ότι όπου και να πας δύσκολα θα συναντήσεις την πολυκοσμία των προηγούμενων ημερών.

Οι ρυθμοί θα είναι ήσυχοι σε ότι κι αν κάνεις, καθώς ακόμη και σε δημοφιλείς προορισμούς δεν θα επικρατεί το αδιαχώρητο.

Οι εικόνες συνωστισμού θα εκλείπουν, δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρείσαι από την κίνηση στο λιμάνι, ούτε από την κίνηση στο νησί για να φτάσεις κάθε μέρα στην παραλία.

Θα πίνεις ξέγνοιαστα το ποτό σου και θα παίρνεις το γεύμα σου χωρίς να ψάχνεις αγωνιωδώς για ένα τραπέζι!

Στην πραγματικότητα θα είστε σχεδόν μόνοι ακόμα και στις πιο δημοφιλείς παραλίες.

Χαμηλότερο budget

Δεύτερο και σημαντικό πλεονέκτημα του να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο είναι οι τιμές οι οποίες είναι πιο χαμηλές.

Είναι βέβαιο ότι σχεδόν όλα τα νησιά και οι παραλιακές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, αποτελούν ιδανικό προορισμό για τον Σεπτέμβρη, ανάλογα με τη διάθεση, το budget και το γούστο κάθε επισκέπτη.

Η λεγόμενη high season μας αποχαιρετά και τα περισσότερα ξενοδοχεία, εισιτήρια, καταστήματα εστίασης κ.τ.λ επανέρχονται σε φυσιολογικές τιμές.

Συνεπώς, δεν θα σου φύγει μια… περιουσία για να κάνεις τις διακοπές σου.

Ιδανικός καιρός

Ο Σεπτέμβρης ενδείκνυται για μπάνιο στη θάλασσα, καθώς η έλλειψη μελτεμιών κάνει το κολύμπι απολαυστικό.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, τον Σεπτέμβρη, η θάλασσα προσλαμβάνει από την ηλιακή ακτινοβολία, ποσά θερμότητας με πιο αργούς ρυθμούς από την ξηρά.

Πιο αργά επίσης χάνει θερμότητα. Για τον ίδιο λόγο η μέγιστη ετήσια θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας παρατηρείται περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Παρόλα αυτά, εάν έχεις ακόμη ενδοιασμούς για το εάν ο Σεπτέμβρης είναι η καλύτερη επιλογή για ήρεμες διακοπές, μια δοκιμή θα σε πείσει!

Διαβάστε ακόμη: Φέτος ψηφίζουμε Πύλο – Αξέχαστες διακοπές για όλη την οικογένεια