Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια – Πώς θα τα βρείτε

Αφού επιλέξατε τον προορισμό για τον επόμενο σας ταξίδι, σειρά έχει η αναζήτηση για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Πολλές φορές δεν είμαστε αποφασισμένοι για τον προορισμό αλλά οι προσφορές των εισιτηρίων μας οδηγούν στο επόμενο ταξίδι μας.

Είναι λοιπόν αρκετά σημαντικό να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό τους ταξιδιού μας κλείνοντας αεροπορικά εισιτήρια που δεν θα επιβαρύνουν το προϋπολογισμό μας.

Αυτό θα μας βοηθήσει να χρησιμοποιούσε τα χρήματα που εξοικονομήσαμε σε άλλες ανάγκες του ταξιδιού όπως για παράδειγμα την επιλογή καλύτερου καταλύματος ή την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Για τους ταξιδιώτες που οργανώνουν μόνοι τους τα ταξίδια τους, θα γνωρίζουν ότι υπάρχουν εξειδικευμένες ιστοσελίδες και εφαρμογές που τους κάνουν συγκρίσεις τιμών και τους δίνουν την καλύτερη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια που επιλέγουν.

Ακόμα και αυτές οι ιστοσελίδες έχουν κάποιες παραμέτρους που πρέπει να τις επιλέξουμε με βάσει μια λογική για να βρούμε ακόμα φθηνότερα εισιτήρια.

Airbnb: Πώς θα κάνεις μια σωστή επιλογή καταλύματος

Το Womanblog.gr σας προτείνει τα παρακάτω tips:

Οι «φθηνές» μέρες

Μια από αυτές τις επιλογές είναι το πότε έχουμε επιλέξει να ταξιδέψουμε. Αν θέλουμε για παράδειγμα να βρεθούμε τα Χριστούγεννα στο Παρίσι ή στη Βιέννη θα πρέπει να κλείσουμε τουλάχιστον 3-4 μήνες νωρίτερα τα αεροπορικά εισιτήρια για να βρούμε καλές τιμές.

Ένα ακόμα tip που θα μας βοηθήσει στην εξοικονόμησή μας είναι να επιλέξουμε να πετάξουμε σε μέρες που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση.

Πολλοί επιλέγουν να φύγουν ή να επιστρέψουν Σάββατο ή Κυριακή ώστε να γλιτώσουν έτσι κάποιες μέρες άδειας από την εργασία τους.

Αν λοιπόν έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στις καθημερινές της βδομάδας κάντε αυτή την επιλογή και θα μας θυμηθείτε.

Οι προσφορές των αεροπορικών και το σωστό timing

Παλιότερα ήταν κανόνας να μπαίνεις την Τρίτη μια συγκεκριμένη ώρα και να βρίσκεις προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια. Πλέον αυτό έχει αλλάξει και οι αεροπορικές βγάζουν προσφορές σε διαφορετικές μέρες και ώρες.

Είναι νόμος όταν βρείτε μια πολύ καλή προσφορά σε αεροπορικά εισιτήρια να την αρπάξετε αμέσως και να μην περιμένετε.

Μπορεί μέσα στην επόμενη ώρα να έχουν καταληφθεί όλα τα εισιτήρια και το όνειρο του ταξιδιού να παραμείνει μακρινό.

Διαβάστε επίσης: Εικόνες από το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Πελοποννήσου

Το φθηνό δεν είναι πάντα και το καλύτερο

Αν και βρήκατε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, οι ώρες άφιξης και αναχώρησης συνήθως είναι πολύ πρωϊνές ή πολύ βραδινές με αποτέλεσμα να μπάινετε σε προβληματισμό.

Μην αφήσετε την αεροπορική να κάνει τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας. Μπορεί στην αναχώρηση και στην επιστροφή να χρειαστεί να επιλέξετε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

Σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι ιστοσελίδες/εφαρμογές που σας δίνουν προσφορές και κάνουν συγκρίσεις τιμών για εσάς.

Last tip: Στην εποχή του κορωνοϊού προσέχουμε τι κλείνουμε και για πότε. Δεν θέλουμε να ξενερώσουμε με μια ενδεχόμενη ακύρωση του ταξιδιού μας.