Αγίου Πνεύματος: Προορισμοί μέχρι 300 ευρώ για τετραμελή οικογένεια

Αγίου Πνεύματος: Ένα ακόμη τριήμερο βρίσκεται προ των πυλών με πολλούς να αναζητούν προορισμούς για μικρές αποδράσεις.

Παρά το αυξημένο κόστος των μετακινήσεων λόγω της ανόδου στις τιμές των καυσίμων, υπάρχουν πολλοί οικονομικοί προορισμοί, είτε από Αθήνα, είτε από Θεσσαλονίκη, όπου μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος χωρίς να δαπανήσει πάνω από 300 ευρώ.

Οικονομικοί προορισμοί στα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής

Όσοι πολίτες, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν μπορούν να μεταβούν σε μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν και αυτό το τριήμερο να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής, όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα, η Ραφήνα, το Λαύριο, η Ανάβυσσος, η Βραυρώνα και η Νέα Μάκρη. Το συνολικό κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια κυμαίνεται από 179€ έως 286€.

Συγκεκριμένα, στη Ραφήνα κατοικία 44 τ.μ. μισθώνεται προς 240€ για το τριήμερο, στο Πόρτο Ράφτη κατοικία 60 τ.μ. προς 276€, στην Αρτέμιδα κατοικία 40 τ.μ. προς 276€, στην Αγία Μαρίνα κατοικία 47 τ.μ. προς 216€, στην Ανάβυσσο κατοικία 50 τ.μ. προς 185€, στη Νέα Μάκρη κατοικία 60 τ.μ. προς 218€.

Ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας (120 τ.μ.) διατίθενται στη Βραυρώνα και στο Λαύριο, με συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο 179€ και 286€ αντίστοιχα.

Οικονομικές αποδράσεις και σε Πελοπόννησο και Εύβοια

«Λύσεις υπάρχουν για όλους. Ακόμη και αυτοί που καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ παράλληλα δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από 300€ για το σύνολο των ημερών διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στην Πελοπόννησο, στη Χαλκιδική αν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Εύβοια», ανέφερε ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η Εύβοια, ένας κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες, ιδανικός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στην Αιδηψό κατοικία 45 τ.μ. μισθώνεται προς 187€, στον Άγιο Νικόλαο κατοικία 47 τ.μ. προς 212€, στο Λευκαντί κατοικία 55 τ.μ. προς 275€ και στην Κάρυστο κατοικία 60 τ.μ. μισθώνεται προς 276€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Οι προορισμοί της Πελοποννήσου απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς.

Κοντινοί προορισμοί έως 1–1,5 ώρα είναι τα παράλια του Ν. Κορινθίας, όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 50 τ.μ. στο Λέχαιο είναι 180€, στο Τολό Αργολίδος 179€ για κατοικία 40 τ.μ., ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών είναι τα Σελιανίτικα, όπου κατοικία 43 τ.μ. μισθώνεται προς 163€ για τρεις διανυκτερεύσεις και στο Ξυλόκαστρο κατοικία 80 τ.μ. μισθώνεται προς 189€.

Στην ίδια χιλιομετρική απόσταση, κάποιος μπορεί να επισκεφτεί προορισμούς όπως η Νέα Επίδαυρος, η Παλαιά Επίδαυρος και η παραλία Τυρός.

Σταθερή αξία η Χαλκιδική

Σταθερή αξία για τους Βορειοελλαδίτες αποτελεί η Χαλκιδική. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Χαλκιδική σε απόσταση από 60 χλμ. έως 90 χλμ., όπως τη Νέα Ποτιδαία και τα Νέα Μουδανιά.

Στα Νέα Μουδανιά κατοικία 40 τ.μ. μισθώνεται προς 262€ και στη Νέα Ποτιδαία κατοικία 55 τ.μ. προς 200€. Σε απόσταση από 100 χλμ. έως 140 χλμ., μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη.

Στο Πευκοχώρι κατοικία 55 τ.μ. μισθώνεται προς 258€, στην Ουρανούπολη κατοικία 35 τ.μ. προς 188€ και στην Ιερισσό κατοικία 45 τ.μ. προς 194€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

«Ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτελεί λύση για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο budget, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόστος ζωής τόσο λόγω του πληθωρισμού αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί.

Η δυνατότητα τού να μπορείς να φτιάξεις τον καφέ σου, να μαγειρέψεις εντός της κατοικίας που διαμένεις, να απασχολήσεις τα παιδιά αν είναι μικρά ηλικιακά, σου παρέχει την ευχέρεια εκεί που θα υπολόγιζες ότι δεν μπορείς να κάνεις διακοπές, να μπορείς τελικά να διαμείνεις 2-3 ημέρες», εξηγεί ο κ. Μπάκας. Και καταλήγει ότι «όσο νωρίτερα σχεδιάσει κανείς τις διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορεί να επιτύχει».

Διαβάστε ακόμη: 5 προτάσεις για οικονομικές διακοπές φέτος το καλοκαίρι