Τα μυστικά για το τέλειο ζουμερό σνίτσελ
Αγαπημένο αυστριακό φαγητό που έχει καθιερωθεί και στην Ελλάδα, το σνίτσελ μπορεί με τα κατάλληλα tips να γίνει νόστιμο ζουμερό και τραγανό ξετρελαίνοντας μικρούς και μεγάλους.
Μια συνταγή που όλοι αγαπάμε είναι τα σνίτσελ, ωστόσο υπάρχουν δύο τρόποι μαγειρέματος, τηγανιτό ή για πιο ελαφρύ στο φούρνο, ζουμερό μέσα και απ’έξω τραγανό με ρόδινη κρούστα. Το κρέας μπορεί να είναι μοσχαρίσιο, χοιρινό ή κοτόπουλο.
Μαγειρεύεται γρήγορα, είναι πεντανόστιμο και μπορείς να το έχεις έτοιμο στην κατάψυξη με το πανάρισμα του, για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα.
Όμως, τα μυστικά για τέλειο πανάρισμα όπως αναφέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις αυτή συνταγή μέχρι τέλους.
Για περισσότερες ΣΥΝΤΑΓΕΣ δείτε ΕΔΩ
1.Τι πρέπει να ξέρεις για το μαγείρεμα του σνίτσελ
Ο ένας τρόπος είναι να το φτιάξετε στο τηγάνι και ο άλλος στον φούρνο.
Σνίτσελ στο τηγάνι
Στο μεν τηγάνι, δεν χρειάζεται πολύ λάδι, δεν χρειάζεται δηλαδή βαθύ τηγάνισμα. Το λάδι στο τηγάνι πρέπει να καλύπτει το μισό πάχος του σνίτσελ.
Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή, για να βγει ζουμερό μέσα, τραγανό εξωτερικά και σωστά ψημένο, χωρίς να τραβήξει πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
Ο χρόνος τηγανίσματος είναι περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Να ροδίσει με ωραία κρούστα αλλά να προλάβει να ψηθεί και εσωτερικά.
Σνίτσελ στο φούρνο
Το ψήσιμο στο φούρνο είναι πιο απλή διαδικασία, αρκεί να έχετε προθερμάνει σωστά το φούρνο σας ώστε να κάνει τραγανή κρούστα.
Ο χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι γύρω στα 15′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα. Να ροδίσει γύρω γύρω και μέσα να ψηθεί αλλά να κρατηθεί ζουμερό.
2. Μυστικά για τέλειο σνίτσελ μοσχαρίσιο, χοιρινό ή κοτόπουλο
Εκτός από το σωστό πανάρισμα, πρέπει να προσέξεις και το πάχος του σνίτσελ.
Το σωστό πάχος για μια φέτα σνίτσελ είναι ανάμεσα σε 0,5 και 1 εκατοστό αλλιώς δεν είναι σνίτσελ.
Το καλό χτύπημα με βαρύ αντικείμενο, θα κάνει το κρέας τρυφερό και θα το φέρει στο επιθυμητό πάχος.
Μπορείτε να χτυπήσετε το κρέας για να πλατύνει και να γίνει λεπτό μέσα σε μια σακούλα τροφίμων ή ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες.
3. Όλη η νοστιμιά είναι στο σωστό πανάρισμα
Αρχικά θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το κρέας πρέπει να είναι στεγνό. Πανάρισμα μπορείτε να κάνετε με ό,τι σας αρέσει: αλεύρι, ψωμί, δημητριακά, φρυγανιά, πανάρισμα με αυγό ή χωρίς αυγό, με βρώμη, με παρμεζάνα κλπ.
Για να πετύχετε όμως το τέλειο πανάρισμα και να γίνει τραγανό, μία είναι η μέθοδος.
Πρώτα το αλευρώνουμε, σε αλεύρι που μπορεί αν θέλουμε να περιέχει μπαχαρικά ή βότανα.
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, βουτάμε το παναρισμένο σνίτσελ σε χτυπημένο αυγό και αφού στραγγίσει ελαφρά το περιττό αυγό, το πανάρουμε σε ψωμί (ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ψιλοτριμμένα).
Εναλλακτικά, το τελευταίο πανάρισμα μπορεί να είναι με φρυγανιά, βρώμη, δημητριακά και μίξη αυτών με παρμεζάνα.
Πάντα όμως, όπως και να πανάρεις το σνίτσελ, πρέπει αφού το τηγανίσεις να το αφήσεις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.
4. Ξεπάγωμα και συντήρηση στην κατάψυξη
Το σνίτσελ, αφού το πανάρεις και το ετοιμάσεις, μπορείς να το διατηρήσεις καλά σκεπασμένο στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.
Αυτό θα γίνει αφού σιγουρευτείς ότι το κρέας ή το κοτόπουλο που χρησιμοποίησες ήταν φρέσκο και όχι κατεψυγμένο.
Απαγορεύεται ένα κατεψυγμένο κρέας αφού ξεπαγώσει να μπει ξανά στην κατάψυξη.
Και καλή απόλαυση!
Διαβάστε ακόμη:
Γρήγορη μακαρονάδα Ναπολιτάνα – Έτοιμη σε 10 λεπτά
Φτιάξε νόστιμα ντόνατς σοκολάτας σε 30 λεπτά
