Συνταγή για σπιτικό burger – Έτοιμο σε 15 λεπτά

Είναι πεντανόστιμα και μπορούν να ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, τα αγαπημένα burger, παραμένουν υψηλά στις προτιμήσεις των περισσοτέρων.

Τι καλύτερο όμως από ένα σπιτικό burger που θα ετοιμάσετε με φρέσκα υλικά και με τα… χεράκια σας, για ολόκληρη την οικογένεια.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για italian burger από τον Άκη Πετρετζίκη, έτοιμη σε μόλις ένα τέταρτο, και να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα τη λατρέψουν!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πέστο

  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε

Για τη σύνθεση

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 8 φέτες μοτσαρέλα
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Η εκτέλεση της συνταγής

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
  4. Βάζουμε τη ντομάτα, την κέτσαπ, το νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά για να χάσει όλη την υγρασία. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα μπιφτέκια

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και πλάθουμε πολύ καλά.
  3. Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Πιέζουμε καλά και ψήνουμε για 2 λεπτά. Αν δεν είναι λιπαρός ο κιμάς μας τότε προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  4. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά, απλώνουμε από 2 φέτες μοτσαρέλα και ψήνουμε 2-3 λεπτά.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  1. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε τα ψωμάκια και ψήνουμε 1 λεπτό να πάρουν χρώμα.
  2. Απλώνουμε τα ψωμάκια ανοιχτά στην επιφάνεια εργασίας μας.
  3. Μοιράζουμε τη σάλτσα μαγιονέζας στο πάνω ψωμάκι και τη σάλτσα ντομάτας στο κάτω ψωμάκι.
  4. Μοιράζουμε τα μπιφτέκια πάνω από τη σάλτσα ντομάτας, τη ρόκα και καλύπτουμε με το πάνω ψωμάκι.
  5. Σερβίρουμε με βασιλικό, ντοματίνια και ρόκα.

Διαβάστε ακόμη:

Μεσημεριανό γεύμα: Χορταστικές σαλάτες με λιγότερες από 300 θερμίδες