Πρωτοχρονιάτικο μενου: Τι προτείνουν οι Ελλήνες σεφ

Πρωτοχρονιάτικο μενου: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου και το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Λίγες μέρες μας χωρίζουν πριν να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά… Κι ενώ όλα είναι τακτοποιημένα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, το πλάνο για τη διακόσμηση του τραπεζιού και του χώρου είναι πανέτοιμο, σειρά έχει το μενού που θα ολοκληρώσει την εορταστική πανδαισία.

Ας ξεκινήσουμε από τα ορεκτικά

Κατέχουν σημαντικό ρόλο στο μενού, καθώς είναι το πρώτο πιάτο που αντικρίζουν και γεύονται οι καλεσμένοι σας, ενώ λειτουργούν και συνοδευτικά στο κυρίως πιάτο.

O Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει σαλάτα με μπαλίτσες τυριού για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά

Για τις μπαλίτσες τυριού

  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 20 γρ. cranberries

Για τη σαλάτα

  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 200 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
  • 200 γρ. σολομό, καπνιστό, σε φέτες
  • 1 ρόδι, καθαρισμένο

Διαδικασία και εκτέλεση

Για τις μπαλίτσες τυριού: Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη σπάμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αφρατέψουν τα τυριά.

Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιου, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε τα φιλετάκια τους.

Τοποθετούμε την ανάμεικτη σαλάτα πάνω από το dressing, βάζουμε τα φιλετάκια των εσπεριδοειδών, τις φέτες καπνιστού σολομού και τις μπαλίτσες τυριού πάνω από τη σαλάτα, και πασπαλίζουμε με το ρόδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ο Γιώργος Τσούλης μαγειρεύει μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και blue cheese

Υλικά

  • 300 γρ. blue cheese, θρυμματισμένο
  • 60 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 6 φέτες ψωμί, χωριάτικο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Θυμάρι, φρέσκο για το σερβίρισμα

Προετοιμασία και εκτέλεση

1) Κόβουμε κάθε κρεμμύδι στα 8 και ξεχωρίζουμε προσεκτικά τα φύλλα τους. Κατόπιν, μεταφέρουμε τα κρεμμυδόφυλλα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 40Χ30 εκ., ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
2) Παράλληλα, λαδώνουμε ελαφρώς κάθε φέτα ψωμιού, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά στους 200°C. Μόλις είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.
3) Όταν είναι έτοιμα τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε τη μισή ποσότητα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ενώ κρατάμε στην άκρη την υπόλοιπη ποσότητα κρεμμυδιών.
4) Έπειτα, στο μπολ με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια προσθέτουμε το blue cheese, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5) Ύστερα, αλείφουμε ομοιόμορφα κάθε φέτα ψωμιού με λίγο από το παραπάνω μείγμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα ψημένα κρεμμυδόφυλλα. Τέλος, ραντίζουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με κουκουνάρι, φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει αλμυρές κρέπες σπανάκι με κατίκι Δομοκού και λιαστές ντομάτες

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 3 φλ. φύλλα σπανάκι, φρέσκα
  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλ. γάλα
  • ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/3  φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. ηλιόσπορους

Διαδικασία

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και το σπανάκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε 1/3 φλ. από το μείγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις, ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού.

Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 1-2 λεπτά, μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.

Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους. Αλείφουμε κάθε κρέπα με 1 κ.σ. κατίκι Δομοκού, ρίχνουμε διάσπαρτα 1 κ.σ. λιαστές ντομάτες και 1 κ.γ. ηλιόσπορους.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διπλώνουμε την κρέπα σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες κρέπες και σερβίρουμε.

Ιδέες για το κυρίως πιάτο

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει εύκολο κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στον φούρνο

Για το κοτόπουλο

  • 1.200 γρ. κοτόπουλο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 σκ. σκόρδο

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • φέτες λεμόνι
Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην επιφάνεια εργασίας, βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά, και το ανοίγουμε σε πεταλούδα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ένα ταψί με σχάρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για τις γλυκοπατάτες: Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες, και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ώστε να καλυφθούν καλά οι γλυκοπατάτες.

Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε το σκόρδο. Αν θέλουμε μπορούμε να το σπάσουμε.

Ψήνουμε στον φούρνο τα τελευταία 30-40 λεπτά, πριν αφαιρέσουμε το κοτόπουλο.

Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες και το κοτόπουλο από τον φούρνο. Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και φέτες λεμονιού.

Ο Γιώργος Τσούλης μαγειρεύει πεντανόστιμο Ροστ μπιφ!

Υλικά

Για το μοσχάρι:

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο φιλέτο από σπάλα (σπαλομίτα)
  • 2 καρότα, κομμένα στα 4
  • 2 ντομάτες, χοντροκομμένη
  • 3 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. σκόρδο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 50-100 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το μοσχάρι: Αλείφουμε το μοσχάρι με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με αλάτι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κατόπιν, παίρνουμε το κρέας, το αλείφουμε εκ νέου με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκόρδο, πάπρικα, και το τρίβουμε με τα χέρια μας, ώστε να απορροφηθούν τα μπαχαρικά.

Ύστερα, τοποθετούμε το ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του.

Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα ταψί τα καρότα, τις ντομάτες, το κρεμμυδι, το νερό, το κρέας με τα υγρά του από το τηγάνι και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα και στη συνέχεια στους 170°C για περίπου 15 λεπτά.

Προσέχουμε να μην περάσει το κρέας τους 70°C, διότι θα είναι τελείως στεγνό.
Μόλις είναι έτοιμο, κόβουμε το roast beef σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει νόστιμο κουνέλι στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

  • 1 κουνέλι, κομμένο σε κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 2 ½ φλ. ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • 1 κ.γ. κόκκους σιναπιού
  • ½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • φρέσκα κλωναράκια ρίγανης, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κουνελιού και τα σοτάρουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτουμε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό κότας. Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε ένα μπολ μαζί με 1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το σοταρισμένο κουνέλι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και τους κόκκους σιναπιού. Ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε, και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Βάζουμε διάσπαρτα στη σάλτσα τα δαφνόφυλλα, το χυμό λεμονιού και καλύπτουμε με νερό.

Μαγειρεύουμε για 50-60 περίπου λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να είναι τρυφερό.  Στο μεταξύ προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα. Όταν κρυώσει λίγο, το βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκα κλωναράκια ρίγανης και σερβίρουμε.

Για το τέλος αφήσαμε το επιδόρπιο

Για να αφήσετε τους καλεσμένους σας με τη πιο γλυκιά εντύπωση!

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει βασιλόπιτα χιονονιφάδα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Συστατικά

  • 3 αβγά, μεσαία
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3 γρ. μαχλέπι
  • 1 γρ. μαστίχα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα χιονονιφάδας και ψήνουμε 40-50 λεπτά. Ιδανικά τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε στον φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το φλουρί! Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Ο Γιώργος Τσούλης φτιάχνει Cupcakes – Άγιος Βασίλης για να αφήσετε τους καλεσμένους σας με το στόμα… ανοιχτό

Υλικά

Για τα cupcake:

  • 180 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 80 ml ηλιέλαιο
  • 20 γρ. κακάο
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 120 ml ξινόγαλο
  • 60 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 270 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 αυγά, medium
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml καφέ

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • 900 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσο επιθυμούμε)

Για το σερβίρισμα:

  • Δάκρυα σοκολάτας, για τα μάτια
  • Κόκκινα σοκολατάκια, για τη μύτη

Προετοιμασία και εκτέλεση

1) Για τα cupcake: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
2) Έπειτα, προσθέτουμε το ξινόγαλο, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3) Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μίξερ τον καφέ, το κακάο, τη σόδα, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4) Ύστερα, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο και το αδειάζουμε σε 12 φόρμες για cupcake, τις οποίες έχουμε βουτυρώσει.
5) Κατόπιν, ψήνουμε τα cupcakes στους 175°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 25-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη βουτυρόκρεμα: Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό το βούτυρο, τις βανιλίνες, το ⅓ της ζάχαρης άχνης και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αρχίζει να διαλύεται το βούτυρο.
1) Έπειτα, ρίχνουμε σε δόσεις την υπόλοιπη άχνη χτυπώντας παράλληλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2) Ύστερα, χωρίζουμε το μείγμα στα 3. Αδειάζουμε το ⅓ του μείγματος σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στην άκρη. Αμέσως μετά, ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα στο άλλο τρίτο και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ροζ το μείγμα. Μόλις γίνει ροζ, το μεταφέρουμε και αυτό σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στην άκρη.
3) Τέλος, ρίχνουμε κόκκινο χρώμα και στο τελευταίο τρίτο από το μείγμα και ανακατεύουμε ώστε να γίνει κόκκινο. Μόλις γίνει κόκκινο, το μεταφέρουμε και αυτό σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και αφήνουμε ξανά στην άκρη.
Για τη σύνθεση: Ξεφορμάρουμε τα cupcake και απλώνουμε στα ⅔ τη ροζ ζαχαρόπαστα.
1) Κατόπιν, δημιουργούμε το σκούφο του Άγιου Βασίλη με το κόκκινο μείγμα και τη γενειάδα του με το λευκό χρώμα.
2) Τέλος, σχηματίζουμε τα μάτια του και τη μύτη του με τα δάκρυα σοκολάτας και τα κόκκινα σοκολατάκια αντίστοιχα και σερβίρουμε.

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει μους γιαουρτιού με σοκολάτα γάλακτος και σαντιγί

Υλικά

  • 220 γρ. κουβερτούρα γάλακτος +  2 κ.σ. κουβερτούρα γάλακτος, θρυμματισμένη, για γαρνιτούρα
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

Διαδικασία

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το ζεστό γάλα. Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Κρατάμε στην άκρη 4 κ.γ. σαντιγί για τη γαρνιτούρα. Ενώνουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ το γιαούρτι, το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.

Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για 60 τουλάχιστον λεπτά. Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. σαντιγί, λίγα τρίμματα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Διαβάστε ακόμη: Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Πώς να το στολίσετε όμορφα