Πώς να φτιάξετε κρέπες στο σπίτι εύκολα και γρήγορα
Οι κρέπες είναι ένα αγαπημένο σνακ που αρέσει σχεδόν σε όλους και αυτό γιατί έχει το προτέρημα να τρώγεται είτε αλμυρή είτε γλυκιά.
Τα παιδιά, ως γνωστόν τρελαίνονται για τις κρέπες και μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα για πρωινό, για κάτι γρήγορο και ελαφρύ, αλλά συγχρόνως να αποτελεί και κυρίως γεύμα.
Ακόμη, μπορεί να απολαύσει κάποιος μια κρέπα με ζαμπόν και λιωμένο τυρί, αλλά και μια με πραλίνα φουντουκιού μπισκότο και μπανάνα, ή με ότι φρούτο και γαρνιτούρα επιθυμεί ο καθένας, με πράγματα απλά, που έχει εκείνη τη στιγμή στο ψυγείο του.
Πλέον υπάρχουν χιλιάδες μαγαζιά που σερβίρουν κρέπες,ωστόσο η διαδικασία για να φτιάξει κάποιος στο σπίτι του δεν είναι δύσκολη, αντιθέτως θα τη λέγαμε ιδιαίτερα εύκολα, καθώς χρειάζονται μόλις λίγα υλικά.
Το mama365.gr δημοσιεύει μια πολύ εύκολη συνταγή βήμα βήμα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4-5 μεγάλες κρέπες είναι τα εξής:
- 2 αβγά
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
Εκτέλεση:
Χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.
Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι. Μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι θέλετε και ή να τη φάτε έτσι ή να τη βάλετε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.
Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε έτοιμες για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε.
Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες-λίγες μαζί, για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.
Δείτε το παρακάτω βίντεο με μια εύκολη συνταγή για το πως να φτιάξετε κρέπες στο σπίτι σας
