Νηστίσιμες συνταγές: Ο πιο γρήγορος και εύκολος χαλβάς πορτοκαλιού
Νηστίσιμες συνταγές: Ένα επιδόρπιο που το διαλέγουμε κυρίως σε περίοδο νηστείας. Ο χαλβάς ως γνωστόν έχει πολλές παραλλαγές και μια ισχυρή θρεπτική αξία.
Για να ξεφύγουμε όμως από τα συνηθισμένα, το womanblog.gr σας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και κυρίως γρήγορη στην εκτέλεσή της.
Για να μην σπαταλάτε ατελείωτες ώρες, ψάχνοντας να βρείτε την τέλεια συνταγή χαλβά, ο παρακάτω χαλβάς θα ξετρελάνει τόσο εσάς, όσο και τα παιδιά σας.
Αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε:
300 ml νερό
300 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
ξύσμα από πορτοκάλι
Για την εκτέλεση:
Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά και αδειάζετε όλα τα υγρά (νερό, χυμό, ελαιόλαδο).
Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε εωσότου λιώσει η ζάχαρη τελείως.
Τέλος προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε και πάλι μέχρι να πήξει. Ο χαλβάς σας είναι έτοιμος μόλις σε λίγα λεπτά. Αδειάζετε σε μια φόρμα ή σε ότι σκεύος επιθυμείτε.
Το αφήνετε να κρυώσει για λίγη ώρα εκτός ψυγείου, και ύστερα το βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει.
Αυτό ήταν, ο πεντανόστιμος χαλβάς πορτοκαλιού είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Καθαρά Δευτέρα: 4+1 συνταγές για το σαρακοστιανό τραπέζι (pics)
Γρήγορα και εύκολα γεύματα σε 15 λεπτά
Πώς να φτιάξετε κρέπες στο σπίτι εύκολα και γρήγορα
