Μεσημεριανό γεύμα: Χορταστικές σαλάτες με λιγότερες από 300 θερμίδες

Οι σαλάτες μπορούν να μας γλιτώσουν από κόπο και από περιττές θερμίδες, ενώ μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε κυρίως γεύμα, είναι η τέλεια ευκαιρία για να συνδυάσετε υλικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Με λίγες θερμίδες, αφού η βάση τους είναι καθαρά λαχανικά θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μα σαλάτες, εύκολες στην εκτέλεση, χορταστικές, με εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και το κυριότερο, με λιγότερες από 300 θερμίδες!

Σαλάτα με τόνο

Υλικά:

  • 2 συσκευασίες τόνος
  • 2 κ. σούπας κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας πίκλες
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός
  • 1/3 φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής σε λίγα βήματα

  1. Σε ένα μπολ, ρίξε τον τόνο και σπάσε με ένα πιρούνι σε κομμάτια.
  2. Πρόσθεσε το σέλερι, το κρεμμύδι, τις πίκλες και τον μαϊντανό και ανακάτεψε καλά.
  3. Βάλε μέσα τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Τέλος, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά.

Σαλάτα Caesars

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 60 γρ. κρουτόν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το dressing

  • 10 αντζούγιες, φιλεταρισμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για περισσότερες ΣΥΝΤΑΓΕΣ δείτε ΕΔΩ

Η εκτέλεση της συνταγής σε 7+1 βήματα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
  3. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
  4. Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
  5. Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και τα σκόρδα.
  6. Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται, θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  7. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
  8. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Για το dressing

  • Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε.

Σαλάτα με κομματάκια κοτόπουλου

Υλικά 

  • 6 φλ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελιές καλαμών, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλα
  • 1 φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές

Για το dressing:

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 3 κ. σούπας μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθέρμανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λάδι.
  2. Ρίξε μέσα το κοτόπουλο και μαγείρεψε για 8 λεπτά.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε όλα τα τα υλικά για το dressing.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το κοτόπουλο, τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και το dressing, ανακατεύοντας καλά.

Σαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά:

  • 500γρ. ζυμαρικά πέννες ή βίδες
  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και βύθισε σε μπολ με παγωμένο νερό.
  2. Ετοίμασε τα λαχανικά. Κόψε τις ντομάτες σε φέτες και βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με τις ελιές και τα ζυμαρικά. Από πάνω άπλωσε τη φέτα σε κύβους
  3. Ανακάτεψε το ελαιόλαδο με το ξύδι, αλατοπίπερο και ρίγανη, περίχυσε με αυτό τη σαλάτα σου και σέρβιρε.

Διαβάστε ακόμη:

Γρήγορη μακαρονάδα Ναπολιτάνα – Έτοιμη σε 10 λεπτά