H συνταγή της Δευτέρας: Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Το σπετσοφάι είναι μια παραδοσιακή συνταγή που προτιμούν πολλοί να φτιάχνουν, κι αυτό για την εξαίρετη γεύση του.

Στα θετικά της σημερινής συνταγής είναι ότι το συγκεκριμένο πιάτο, το απολαμβάνεις είτε ως καταπληκτικό κρασομεζέ είτε ως κυρίως πιάτο, άλλωστε είναι ένα λαχταριστό έδεσμα που γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Σήμερα, λοιπόν σας προτείνουμε σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή:

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 3 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, προαιρετικά
  • Καυτερή πιπεριά όσο αντέχετε
  • Λίγο ελαιόλαδο, ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δες τη στήλη ΣΥΝΤΑΓΕΣ πατώντας ΕΔΩ

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του λουκάνικου κι από τις δύο πλευρές.
  • Βγάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  • Όταν τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα από τις ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τα λουκάνικα πάλι μέσα. Προσθέτουμε την καυτερή.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κι ένα φλυτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να χυλώσει η σάλτσα.

Διαβάστε ακόμη: Η πιο νόστιμη και γρήγορη καρμπονάρα με χαμηλές θερμίδες