Φτιάξτε πεντανόστιμες πατάτες γεμιστές με τυριά
Και ποιος δεν αγαπά τις πατάτες και ειδικά όταν είναι γεμιστές με ποικιλία τυριών, το τέλειο δηλαδή ορεκτικό αλλά και κυρίως γεύμα για όλους.
Είναι πεντανόστιμες και λαχταριστές και ο σεφ Γιώργος Τσούλης δείχνει τη συνταγή βήμα-βήμα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή:
- 3 πατάτες, βρασμένες 20-25 λεπτά όχι πολύ βρασμένες ίσα να περνάει το μαχαίρι
- 250 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- Ρίγανη, για πασπάλισμα
Για το καραμελωμένο μπέικον
- 6 φέτες μπέικον
- 1 ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Για την sour cream
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
- φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για περισσότερες ΣΥΝΤΑΓΕΣ δείτε ΕΔΩ
Η εκτέλεση της συνταγής σε 10 βήματα
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση, κάθετα, με ένα μαχαίρι.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή ένα scoop παγωτού, αδειάζουμε τη σάρκα από τις πατάτες προσεκτικά και το βάζουμε σε ένα μπολ. Μεγάλη προσοχή να μην τρυπήσουμε τα τοιχώματα από τις πατάτες και τη φλούδα.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Στο μπολ με την σάρκα από τις πατάτες, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, το τσένταρ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Για το καραμελωμένο μπέικον: Σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε τη πάπρικα και τη καστανή ζάχαρη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, απλώνουνουμε το μισό μείγμα με τη ζάχαρη, τοποθετούμε από επάνω το μπέικον και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ωραία το μπέικον και να γίνει τραγανό.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες, σε δόσεις, μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί φούρνου, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Τις γεμίζουμε με το μείγμα τυριών, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και το καραμελωμένο μπέικον.
- Ψήνουμε στο grill για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γκρατιναριστεί.
- Για τη sour cream: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε από 1 κ.σ. sour cream πάνω από κάθε γεμιστή πατάτα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Διαβάστε ακόμη:
Γρήγορη μακαρονάδα Ναπολιτάνα – Έτοιμη σε 10 λεπτά
Φτιάξε νόστιμα ντόνατς σοκολάτας σε 30 λεπτά
