Φτιάξε νόστιμα ντόνατς σοκολάτας σε 30 λεπτά

Η συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά σας, ο λόγος για κλασικά ντόνατς με σοκολάτα.

Οι λάτρεις του γλυκού και μάλιστα της σοκολάτας θα αγαπήσουν αυτή τη συνταγή των ντόνατς τα οποία πάντα ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Και ποιος δεν θα ήθελε να γευτεί σπιτικά ντόνατς με την εκτέλεση της συνταγής να μην ξεπερνά τα 30 λεπτά.

Παρακάτω σου έχω τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 180 γρ. γάλα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
  • 200 γρ. τρούφα σοκολάτας

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δες τις ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς θα φτιάξετε τα ντόνατς σε 10 βήματα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  4. Απλώνουμε αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας μας και βάζουμε πάνω τη ζύμη. Απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
  5. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  6. Κόβουμε με ένα τσέρκι 10 εκατ. 8-10 ντόνατς και αφήνουμε στην άκρη. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε τρύπα στο κέντρο των ντόνατς με ένα τσέρκι 2 εκ.
  7. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και σε άλλο μπολ την τρούφα. Βουτάμε τα ντόνατς με την τρύπα διαδοχικά στην κουβερτούρα και την τρούφα και σερβίρουμε.
  9. Βάζουμε την πραλίνα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και γεμίζουμε τα ντόνατς.
  10. Εναλλακτικά, τα βουτάμε και στην κουβερτούρα, στην τρούφα και σερβίρουμε.