Φτιάχνουμε Paloma – Ένα άκρως καλοκαιρινό κοκτέιλ

Μπορεί το paloma (παλόμα) στα ισπανικά να σημαίνει περιστέρι, πρόκειται όμως για ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ των Mεξικανών και όχι μόνο.

Η αυθεντική συνταγή της paloma ανήκει στον Don Xavier Delgado Corona bartender και ιδιοκτήτη του La Capilla στην Tequila Town του Μεξικού!

Τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί πάρα πολύ και στη χώρα μας καθώς ταιριάζει σαν ποτό παρά πολύ στις καταναλωτικές συνήθειες του μέσου Έλληνα.

Μυστικά για αυτό το ποτό, πέρα από το ότι πρέπει τα υλικά μας να είναι όλα καλής ποιότητας, δεν υπάρχουν. Θα χρειαστούμε μόνο καλή παρέα και καλή διάθεση.

Δροσερή και απολαυστική αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές του καλοκαιριού.

Αναλυτικά τι θα χρειαστείτε για την παρασκευή του Paloma:

Υλικά (για ένα ποτό)

50ml λευκή τεκίλα
50ml χυμό γκρέιπφρουτ
15ml φρεσκοστυμμένο λάιμ
15 ml νέκταρ αγαύης

Εκτέλεση

  • Σερβίρεται σε ποτήρι τύπου Collins (σε ψηλό ποτήρι).
  • Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια σφήνα γκρέιπφρουτ ή λάιμ που έχουμε κόψει για το γαρνίρισμα.
  • Βουτάμε το χείλος του ποτηριού σε ένα πιατάκι με αλάτι. Αν θέλουμε, παραλείπουμε το αλάτι ή βάζουμε απλά πολύ λίγο.
  • Χτυπάμε πρώτα τα 4 υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ. Στη συνέχεια, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα γκρέιπφρουτ. Γαρνίρουμε με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή λάιμ.

Extra Tip: Ιδανικά ταιριάζει με Three Cents Σόδα Pink Grapefruit, που πλέον βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ

Διαβάστε ακόμη:

5 εύκολες συνταγές με ομελέτα έτοιμες σε 10′
Το πιο εύκολο μωσαϊκό με 3 υλικά – Έτοιμο σε 5′