Εύκολο και δροσερό σοκολατιένιο γλυκό – Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ
Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο επιθυμούμε κάτι να μας δροσίσει και φυσικά να μας γλυκάνει τον ουρανίσκο, για αυτό και σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα εύκολο -με λίγα υλικά- γλυκό ψυγείου.
Οι λάτρεις της σοκολάτας θα χαμογελάσετε βλέποντας αυτή τη συνταγή, η οποία δεν απαιτεί πολύ χρόνο στην εκτέλεσή της, τουναντίων χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά.
Ιδανικό για μετά το κυρίως γεύμα, εκείνη τη στιγμή που νιώθετε ότι θέλετε κάτι γλυκό… Φυσικά, μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψετε και θα το εντάξετε στις αγαπημένες σας συνταγές.
Για περισσότερες ΣΥΝΤΑΓΕΣ δείτε ΕΔΩ
Στα θετικά της σημερινής συνταγής είναι ότι περιέχει γιαούρτι για αυτό και είναι ιδιαίτερο και πάρα πολύ δροσιστικό.
Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα γιαουρτογλυκό για όλες τις ώρες, με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας.
Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 πτι μπερ
- 150 γρ κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
H εκτέλεση της συνταγής σε λίγα βήματα
- Ρίχνεται σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με ένα μίξερ για λίγη ώρα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τις 2 βανίλιες και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα
- Άφήστε για 15-30 λεπτά στο ψυγείο την κρέμα να πάρει υφή γιαουρτιού.
- Στη συνέχεια, σε φόρμα 30×11 εκατοστά κάνετε μία στρώση από μπισκότα και απλώνεται το 1/3 της κρέμας πάνω από τα μπισκότα, προσέχοντας να πάει η κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
- Συνεχίστε σκεπάζοντας με μπισκότα και επαναλάβετε τη διαδικασία.
- Κάνετε μία τελευταία στρώση από μπισκότα και βάζερε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για την γκανάζ, βάζουμε σε ένα μπολ την κομμένη σε κομμάτια κουβερτούρα και προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφού είναι έτοιμη η γκανάζ την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για ακόμα 2 ώρες.
Διαβάστε ακόμη: Μεσημεριανό γεύμα: Χορταστικές σαλάτες με λιγότερες από 300 θερμίδες
