Εύκολες κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο έτοιμες σε 15 λεπτά
Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για κρέπες, μια συνταγή που απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία, σε βγάζει από τη δύσκολη θέση του τι να μαγειρέψεις και εντυπωσιάζει τους πάντες.
Δείτε πώς θα φτιάξετε υγιεινές κρέπες, με πλούσια και ιδιαίτερη γεύση, σε ένα τέταρτο, μια συνταγή του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη. Αυτές οι κρέπες είναι και πιο υγιεινές και έχουν πλούσια και ιδιαίτερη γεύση!
Συστατικά
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. σπανάκι, φρέσκο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 200 γρ. τυρί light, τριμμένο
- 6 κρέπες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε 10 βήματα
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 5-6 λεπτά για να πάρουν χρώμα και να πέσει ο όγκος τους.
- Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο το μείγμα με τα μανιτάρια, το σπανάκι, τη μουστάρδα και σβήνουμε το βαλσάμικο ξίδι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και ψηθούν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στο γκριλ.
- Προσθέτουμε 100 γρ. από το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε τις κρέπες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε τη γέμιση.
- Τυλίγουμε σε ρολό και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκατ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο και πιπέρι.
