Χωριάτικη παραδοσιακή βασιλόπιτα

Η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και τι καλύτερο από μια σπιτική, χωριάτικη, παραδοσιακή βασιλόπιτα από τα χεράκια μας.

Με χρόνο εκτέλεσης μόλις 1 ώρα θα εντυπωσιάσετε τους δικούς σας ανθρώπους που θα βάλουν σε δέυτερη μοίρα το ποιος θα βρει το φλουρί απολαμβάνοντας της υπέροχη γεύση της.

Συνοδεύστε την το βράδυ της Πρωτοχρονιάς με ελαφριά σαμπάνια.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 αυγά
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα

Τα βήματα της εκτέλεσης

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Ρίχνουμε στο μίξερ το Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
  3. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
  6. Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  7. Βουτυρώνουμε ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  8. Χτυπάμε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο. Τέλος, τη στολίζουμε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.
  10. Κοσκινίζουμε επάνω της ζάχαρη άχνη, εάν φυσικά θέλουμε.