3 εύκολες και ελαφριές συνταγές για το βραδινό σας
Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρέφετε στο σπίτι επειτα από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και το μόνο που θέλετε είναι να τσιμπήσετε κάτι ελαφρύ για βραδινό και να χαλαρώσετε στον καναπέ του σαλονιού σας.
Για αυτό λοιπόν, σήμερα σας έχουμε μερικές εύκολες, ελαφριές και προπάντων γρήγορες σύνταγες ιδανικές για το βραδινό σας,, που θα σας λύσουν τα χέρια.
Ειδικότερα:
1. Σκεπαστή με γαλοπούλα
Εάν θες να φτιάξεις ένα γρήγορο βραδινό πιάτο η παρακάτω συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Είναι εύκολη, απαιτεί μικρή προετοιμασία με υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας.
Τα υλικά που θα χρειαστείς
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. μπέικον
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. γαλοπούλα, ψημένη
- 100 γρ. mix τυριών
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
- 80 γρ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
κέτσαπ
ρίγανη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
- Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 50 γρ. τυρί mix και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε σε δύο πίτες το τυρί κρέμα. Μοιράζουμε τη γέμιση και απλώνουμε το μετσοβόνε.
- Βάζουμε από 2 κ.σ. κέτσαπ και καλύπτουμε με άλλες δύο πίτες από σουβλάκι.
- Βάζουμε το υπόλοιπο τυρί mix, από 1 κ.σ. κέτσαπ, ρίγανη και ψήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με κέτσαπ και ρίγανη.
2. Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
Για εσάς που βαρεθήκατε την κλασσική ομελέτα δείτε την παρακάτω εύκολη συνταγή, ιδανική για το βραδινό σας γεύμα, που αποτελεί παράλληλα και έναν έξυπνο τρόπο για να βάλετε στο πιάτο των παιδιών τα λαχανικά.
Υλικά
10 αβγά, χτυπημένα
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
250ml γάλα φρέσκο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες
4 μέτριες πατάτες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα. Ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και ανακατεύετε.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και αραδιάζετε μέσα τις πατάτες ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Για την ομελέτα: Πολτοποιείτε στο μούλτι το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι. Σε μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πολτοποιημένα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε ελαφρά και περιχύνετε με τα αβγά. Μεταφέρετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180οC, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα. Σερβίρετε μαζί με ντοματοσαλάτα.
3. Σουβλάκι κοτόπουλο με σαλάτα
Για το τέλος αφήσαμε μια εξίσου εύκολη συνταγή με μηδενική προετιμασία.
Αφού έχετε προμηθευτεί από το κρεοπωλείο της γειτονιάς σας, τα σουβλάκια κοτόπουλου, τα βάζετε σε ταψάκι με λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ψήνετε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε με σαλάτα της αρεσκείας σας.
Καλή σας όρεξη!
Για περισσότερα σχετικά άρθρα δες τη στήλη ΣΥΝΤΑΓΕΣ πατώντας ΕΔΩ
