Τρία πράγματα που κερδίζετε εάν αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το πόσο συχνά αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας και τι μπορεί να κερδίσετε κάνοντας μια τόσο απλή κίνηση, εξωτερκεύοντας τα συναισθήματά σας;

Συχνά όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μετά από μία μακρά και δύσκολη μέρα στη δουλειά, το να μας υποδέχεται ο/η σύντροφός μας με μια αγκαλιά μπορεί να είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα.

Αυτές τις στιγμές, αυτό που νιώθει κανείς είναι αγάπη, κατανόηση και προστασία αφού η αγκαλιά αποτελεί πράξη στοργής που συνήθως μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για το ζήτημα της αγκαλιάς μεταξύ ενός ζευγαριού, φαίνεται πως ο μέσος χρόνος αγκαλιάς την εβδομάδα αγγίζει τα 30-40 λεπτά ενώ συμβαίνει 3 με 5 φορές την εβδομάδα.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα, τα ζευγάρια αγκαλιάζονται συνήθως είτε πριν είτε μετά τη σεξουαλική συνεύρεση, καθώς επίσης και τις πρωινές ώρες.

Οι έρευνες έχουν δείξει επιπλέον τα πολλά ψυχικά οφέλη όταν αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τουλάχιστον 3 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αγκαλιάζετε πιο συχνά το σύντροφό σας, σύμφωνα με έρευνες:

Ίσως σας ενδιαφέρει: Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό – Πέντε λόγοι που «τα ξαναβρίσκουμε»

1. Η αγκαλιά βελτιώνει την ικανοποίηση

Σε μία εμπειρική μελέτη, οι αυξημένες αγκαλιές σε παντρεμένα ζευγάρια είχαν ως αποτέλεσμα τη στατιστικά υψηλότερη ικανοποίηση από τη σχέση.

Τα ευρήματα έχουν τη σημασία τους αφού τα ζευγάρια που αύξησαν τις αγκαλιές συγκρίθηκαν με ζευγάρια που αύξησαν τον χρόνο που περνούν μαζί κατά τη διάρκεια των γευμάτων και με εκείνα που δεν άλλαξαν καμία συμπεριφορά.

2. Οι αγκαλιές κρατούν έντονο το ενδιαφέρον του συντρόφου

Στην προαναφερθείσα έρευνα, βρέθηκε πως οι σύντροφοι που αγκαλιάζονταν συχνά είχαν συνέχεια ο ένας την προσοχή στραμμένη στον άλλο και όχι σε άλλες πιθανές επιλογές εκτός σχέσης όπως η ύπαρξη νέων προσώπων.

Άλλωστε με τις αγκαλιές απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη που προάγει θετικά συναισθήματα.

Η ωκυτοκίνη αποτελεί την ορμόνη της αγάπης που μας βοηθά να αισθανόμαστε πιο κοντά στους αγαπημένους μας, εξού και το γεγονός ότι με την αγκαλιά αισθάνεται κανείς να πλημμυρίζει από αγάπη, θαυμασμό και εμπιστοσύνη.

Παρόλο πάντως που η αγκαλιά έρχεται τις περισσότερες φορές μετά το σεξ, θεωρείται πως είναι περισσότερο πράξη φροντίδας και όχι τόσο ερωτική.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΣΧΕΣΕΙΣ

3. Οι αγκαλιές μετά το σεξ επωφελούν τη σχέση

Η διάρκεια και η ποιότητα της στοργής μετά το σεξ, συμπεριλαμβανομένης της αγκαλιάς, σχετίζονται με μεγαλύτερες αναφορές σχετικά με τη σχέση και τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Ο χρόνος μετά το σεξ αποτελεί μία ευκαιρία για ένα πολύ σημαντικό δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι, αφού παίρνουν το χρόνο να έρθουν ο ένας κοντά στον άλλον, μοιράζοντας τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.

Ορισμένοι άνθρωποι πάντως δεν έχουν την ίδια αντοχή στη σωματική επαφή, ακόμα και αν βρίσκονται σε μία ρομαντική σχέση μπορεί να έχουν διαφορετικό όριο στο κατά πόσο προτιμούν να τους αγγίζουν.

Και να θυμάστε πως οι αγκαλιές στον σύντροφο σας δεν χρειάζεται να καταλήγουν πάντα σε σεξ.

Αποτελούν μία κρίσιμη συμπεριφορά για την υγεία της σχέσης, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά οφέλη, αλλά μόνο αν διατηρούμε μία ανοιχτή επικοινωνία με τον σύντροφο σχετικά με τα θέλω και τις ανάγκες μας για στοργή.

Διαβάστε ακόμη: Απιστία: Ο πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι απατούν