Τηλεργασία: Πώς επηρεάζει τη σχέση σου;

Tηλεργασία: Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, είναι άλλο ένα κομμάτι το οποίο δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναμφίβολα, ο κορωνοϊός έχει στερήσει πολλά από την πλειοψηφία των ανθρώπων. Η τηλεργασία, ένα επακόλουθο της πανδημίας, έμελλε να αλλάξει την καθημερινότητα των ζευγαριών.

Επίσης, έκανε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων πιο δύσκολες στο να διατηρηθούν, ακόμη και εκείνες στις οποίες υπάρχει συμβίωση μεταξύ των συντρόφων.

Ως αποτέλεσμα, η τηλεργασία η εξ αποστάσεως δηλαδή εργασία, μια λύση ανάγκης για το επαγγελματικό τομέα, να έχει φέρει αλλαγές στις σχέσεις.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου και οι δύο σύντροφοι δεν συμβιώνουν μόνο μαζί, αλλά επίσης συνεργάζονται – ή τουλάχιστον εργάζονται κοντά ο ένας στον άλλο.

Πώς επηρεάζει η τηλεργασία την ερωτική ζωή των ζευγαριών; Τι αναφέρει σχετική έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που εργάζονται από το σπίτι μαζί αναφέρουν σε μεγάλο βαθμό θετικά αποτελέσματα στη σχέση τους, συμπεριλαμβανομένου του συχνότερου σεξ, αρκεί να καθιερώσουν εξ αρχής βασικοί κανόνες σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους δουλεύουν από το σπίτι.

Το περασμένο καλοκαίρι, μια έρευνα από το SimplyHired, μια εταιρεία εργασίας και μια μηχανή αναζήτησης εργασίας που εδρεύει στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, ρώτησε 510 άτομα που εργάζονταν από απόσταση με τον σύντροφό τους λόγω της πανδημίας σχετικά με το πώς αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση επηρέασε τη σχέση τους.

Οι ερωτηθέντες ήταν 55,3% άνδρες και 44,7% γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας περίπου 36 ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 42,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έκανε περισσότερο σεξ από ό,τι πριν από την πανδημία, σε σύγκριση με το 19,4 τοις εκατό που είπε ότι το σεξ είχε γίνει λιγότερο συχνό.

Το 37,8 τοις εκατό που ανέφερε ότι το γεγονός πως εργάζονταν εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν είχε αντίκτυπο στο σεξ που έκαναν.

Το πιο αξιοσημείωτο που έδειξαν τα αποτελέσματα είναι ότι οι ερωτηθέντες που καθιέρωσαν κανόνες εργασίας από το σπίτι με τον σύντροφό τους (52,4 τοις εκατό) ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτοί που ανέφεραν ότι είχαν περισσότερο σεξ – και αυτοί που αισθάνονταν ότι η παραγωγικότητά τους είχε αυξηθεί.

Πηγή: bestlifeonline.com