Συγκατοίκηση τα υπέρ και τα κατά: Πόσο έτοιμη είσαι;

Συγκατοίκηση τα υπέρ και τα κατά: Ένα μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει για τις περισσότερες γυναίκες, όταν μπαίνει στη ζωή τους η συγκατοίκηση με το σύντροφό τους. Αναμφίβολα, η συγκατοίκηση είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία για την πορεία της σχέσης μεταξύ δύο συντρόφων.

Για πολλούς θεωρείται, ένα «πείραμα», πριν την επισημοποίηση της σχέσης και πριν το γάμο.

Ωστόσο, πόσο έτοιμη είσαι να κάνεις αυτό το βήμα;

Το βλέπεις γύρω σου καθημερινά, οι φίλες σου, η αδελφή σου, οι συνάδελφοι σου κ.τ.λ. να μένουν μαζί με το σύντροφό τους, και τώρα έφτασε η σειρά σου.

Σίγουρα η συγκατοίκηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, και αναμφισβήτητα υπάρχουν θετικά, αλλά και αρνητικά στην όλη διαδικασία.

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να είσαι απολύτως σίγουρη και συνειδητοποιημένη για αυτό σου το βήμα, να αγαπάς βαθιά το σύντροφό σου και να είσαι έτοιμη να ανταπεξέλθεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ένα συχνό λάθος που παρατηρείται στα ζευγάρια, είναι να προχωρούν στη συγκατοίκηση επειδή δεν περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί, ζώντας σε ξεχωριστά σπίτια.

Είναι σημαντικό, τα ζευγάρια να περνούν το στάδιο των ραντεβού και της γνωριμίας για αρκετό διάστημα, πριν μείνουν μαζί.

Η απόφαση να μείνουν μαζί θα πρέπει να στηρίζεται στην επιθυμία τους να μοιράζονται πλέον, την καθημερινότητά τους με το ταίρι τους, και όχι γιατί δεν είχαν αρκετό χρόνο να βρίσκονται.

Τα υπέρ της συγκατοίκησης

1.Έχεις κάποιον να βασίζεσαι και να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου

Μένοντας στο ίδιο σπίτι με το σύντροφό σου, μαθαίνετε ο ένας την καθημερινότητα του άλλου και αποκτάτε πλήρη εμπιστοσύνη μεταξύ σας, ενόσω ο ένας βασίζεται στον άλλον.

2. Οικειότητα, «δένεστε» περισσότερο

Η συγκατοίκηση με το ταίρι σου, θα ισχυροποιήσει τους δεσμούς ανάμεσά σας, και θα επιφέρει την οικειότητα που δεν είχατε προηγουμένως.

Τα προβλήματα, οι χαρές και οι στεναχώριες, είναι όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που θα σας ενώσουν πραγματικά.

3. Ένα τεστ πριν οδηγηθείτε στα σκαλιά… της εκκλησίας ή ο καθένας στο σπίτι του!

Έχει ειπωθεί πολλάκις ότι, η συγκατοίκηση είναι η ευκαιρία να γνωρίσεις σε βάθος το σύντροφό σου, και αυτός εσένα, να δείτε εάν ταιριάζετε και εάν μπορείτε να συμβιώσετε μαζί.

4. Μοιράζεστε έξοδα, δουλειές του σπιτιού

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σίγουρα δύο πορτοφόλια είναι καλύτερα από ένα… Η συγκατοίκηση με το σύντροφό σου, θα σε κάνει πιο οργανωτική και υπεύθυνη με τα οικονομικά σου.

Επιπλέον, θα δεις και από την πλευρά του πως διαχειρίζεται το οικονομικό θέμα, αλλά και τις δουλειές του σπιτιού.

Τα αρνητικά της συγκατοίκησης

Όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν δύο όψεις, έτσι και στη συγκατοίκηση δεν είναι όλα ρόδινα και ρομαντικά, όπως τα φαντάζεσαι στην αρχή.

Μειώνεται ο προσωπικός χώρος και χρόνος

Αποτελεί συχνό φαινόμενο τα ζευγάρια που μένουν μαζί να χάνουν τον προσωπικό τους χώρο και χρόνο.

Ωστόσο, είναι στο χέρι σου να το διαχειριστείς σωστά και να αποτρέψεις να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αποκτάτε υπερβολική οικειότητα σε σημείο που ενδεχομένως να χαλάσει τον ερωτισμό που είχατε πριν

Η ρουτίνα και η οικειότητα ίσως χαλάσει τον ερωτισμό και τη μαγεία που είχατε στο στάδιο των ραντεβού, τότε που δεν μένατε μαζί και λείπατε ο ένας στον άλλον.

Διαφωνίες το πρώτο διάστημα της συγκατοίκησης

Οι πρώτες μέρες της συγκατοίκησης δεν είναι πάντοτε τέλειες και ρομαντικές όπως φανταζόσασταν. Ενδεχομένως το πρώτο καιρό να υπάρχουν διαφωνίες και καυγάδες για ασήμαντα πράγματα.

Σκεφτείτε ωστόσο, ότι αυτό είναι απολύτως λογικό, καθώς είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, που τώρα μαθαίνετε να συμβιώνετε ο ένας με τον άλλο.

Η συζήτηση και οι παραχωρήσεις (όπου χρειάζεται), είναι το «κλειδί» για να κάνετε βιώσιμη τη συγκατοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση, τα αρνητικά σε μια συγκατοίκηση μπορούν να γίνουν θετικά και να διαχειριστείτε με άψογο τρόπο.

Είναι στο χέρι σας, να κάνετε καλύτερη τόσο τη δική σας καθημερινότητα, όσο και του συντρόφου σας.

Διαβάστε ακόμη: Lockdown και ερωτικές σχέσεις: Τα προβλήματα στην καραντίνα