Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας σχέση – O ειδικός προτείνει

Η λίμπιντό σας περνά κρίση; Αν η σεξουαλική σχέση με το ταίρι σας έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες, δεν είστε οι μόνες, ενώ σίγουρα υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης.

Ο ψυχολόγος και ερευνητής του σεξ, Justin Lehmiller, σε έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τις αλλαγές που επέφερε η COVID19 και στη σεξουαλική σχέση, προτείνει δύο τρόπους για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Αρχικά προτρέπει τα ζευγάρια να μην πιέζονται γύρω από το κομμάτι της σεξουαλικής οικειότητας.

Αντίθετα, προτείνει στους συντρόφους που η λίμπιντός τους δεν βρίσκεται και στα… καλύτερά της, να βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και να δοκιμάσουν να κάνουν προγραμματισμένο σεξ.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δες τη στήλη μας ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να επανέλθεις σε μια υγιής σεξουαλική σχέση

1.Να είσαι ξεκάθαρη με τα θέλω και τις ανάγκες σου

Σύμφωνα με τον Lehmiller, όταν το ένα μέλος του ζευγαριού δεν έχει τόση διάθεση για σεξ, όση ο σύντροφός του, μπορεί να νιώσει ντροπή ή άγχος.

Αν αυτό συμβεί οι πιθανότητες για συνεύρεση μειώνονται στο ελάχιστο και το ζευγάρι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να λύσει το ζήτημα.

Γι’ αυτό, ο ίδιος προτείνει να εξετάζουμε το ζήτημα της χαμηλής λίμπιντο ως σύνολο στο ζευγάρι και όχι ως ατομικό θέμα.

Συζητήστε με το ταίρι σας για τους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή και επιθυμία.

Πίεση στη δουλειά, οικογενειακά ζητήματα και ευθύνες, άγχος απόδοσης και θέματα υγείας είναι αρκετοί παράγοντες που εμποδίζουν έναν άνθρωπο να λειτουργήσει στην κρεβατοκάμαρα.

«Είναι φυσιολογικό να μην θέλετε να κάνετε σεξ όταν αυτό δεν απαντά στις ανάγκες και τα θέλω σας. Αν, όμως, βελτιώσετε την ποιότητα του σεξ που κάνετε, επικοινωνόντας τις ανάγκες σας, θα βελτιώσετε και την συχνότητα που το επιθυμείτε», λέει συγκεκριμένα.

2. Προγραμματισμένο σεξ

Μπορεί να μην σου γεμίζει… το μάτι της ιδέας να προγραμματίζεις τις επιθυμίες σου, αλλά ο ψυχολόγος θεωρεί πως το σεξ με βάση ένα πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά για το ζευγάρι.

«Όταν το σεξ γίνεται βάσει προγράμματος, μπορούμε να προγραμματίσουμε και την υπόλοιπη ημέρα μας γύρω από αυτό, έτσι θα έχουμε πολύ λιγότερους παράγοντες να μας αποσπούν ή να μας διακόπτουν.

Επιπλέον, ο προγραμματισμός δίνει τη δυνατότητα στο ζευγάρι να προετοιμαστεί καλύτερα, ενώ αυτή η αναμονή εντείνει και την επιθυμία για σεξ», καταλήγει ο Lehmiller.

Διαβάστε ακόμη: 5 τρόποι να αναθερμάνεις τη σχέση σου