Πως να κάνω τη σχέση μου καλύτερη

Είναι ευρέως γνωστό πως οι σχέσεις για να είναι επιτυχημένες και να αντέχουν στο χρόνο, χρειάζονται προσπάθεια και σταδιακό καθημερινό “χτίσιμο”. Μια πετυχημένη σχέση έχει πολλές ερμηνείες καθώς ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικά στάνταρ και πρότυπα στο μυαλό του, το μόνο σίγουρο είναι ωστόσο, ότι μια επιτυχημένη και σωστή σχέση είναι αυτή η οποία σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου, τόσο εσύ όσο και το ταίρι σου. Το κλειδί μια σωστής σχέσης είναι να υπάρχει ισορροπία μέσα στη σχέση σας.

Εκτίμηση, σεβασμός, θαυμασμός

Μια σωστή σχέση θα πρέπει να βασίζεται στην εκτίμηση και στο σεβασμό που πρέπει να τρέφεις στην προσωπικότητα του “άλλου σου μισού”. Το να εκτιμάς και θαυμάζεις τον σύντροφό σου σε κρατά “ζωντανό” ερωτευμένο και γεμάτο μέσα στη σχέση σου. Τα κοπλιμέντα δε είναι μια καλή ευκαιρία να δείξετε στο ταίρι σας τον θαυμασμό και την εκτίμηση που τρέφετε προς το πρόσωπό του. Μια γλυκιά κουβέντα πάντα είναι ένας καλός και σωστός τρόπος να διατηρήσετε τη σχέση σας.

Βασική αιτία που προκαλεί καυγάδες και αναστάτωση στα ζευγάρια είναι τα χρήματα

Για το λόγο αυτό, μπορείτε να συζητήσετε με τον σύντροφό σας, για τις κινήσεις που σκοπεύετε να κάνετε στα οικονομικά σας, να φτιάξετε ένα κοινό πλάνο και προϋπολογισμό, αλλά φυσικά να αποδεχθείτε ότι τόσο εσείς όσο και το ταίρι σας θα έχει τα δικά του προσωπικά έξοδα χόμπι ή ενδιαφέροντά, χωρίς να περνά από ανάκριση κάθε φορά από το έτερο ήμισύ του. Και μην ξεχνάτε παν μέτρον άριστο!

Μοιραστείτε με το ταίρι σας – και μάλιστα – όχι μόνο τα δύσκολα!

Η σημασία του “μοιράζομαι” μπορεί να κάνει τη σχέση σας “σωστή” καθώς με το να μοιράζεστε πράγματα, στιγμές αλλά και καταστάσεις με το σύντροφό σας θα δυναμώνετε με αυτόν τον τρόπο τη σχέση σας, θα ενδυναμώσετε τους δεσμούς σας. Οι διάφορες δουλειές σπιτιού (εσωτερικές και εσωτερικές) αποτελούν έναν από τους συνηθέστερους λόγους καυγάδων των ζευγαριών. Κάντε μια λίστα με τις δουλειές που αναλογούν στον καθένα και συμφωνείστε ο καθένας στο κομμάτι του.

Πως να κάνεις μια σχέση να κρατήσει στον χρόνο; Δείτε στο παρακάτω βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.