Οι ειδικοί μίλησαν: Έτσι θα ξυπνήσετε την ερωτική σας διάθεση

Κουρδίσετε εκ νέου το ερωτικό σας «ρολόι», και βρείτε τη χαμένη σας ερωτική διάθεση αλλάζοντας μερικές συνήθειες σας, για να πάρει ξανά «φωτιά» το κρεβάτι σας.

Φαίνεται πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αδυνατούν να συντονιστούν ακόμη και όσον αφορά τα ερωτικά τους «ρολόγια» με τους άντρες να νιώθουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία τις πρωινές ώρες και τις περισσότερες γυναίκες τις βραδινές ώρες, λίγο πριν πέσουν για ύπνο.

Μάλιστα, σε μια έρευνα 2.000 ατόμων υποστηρίζεται ότι το 64% των γυναικών έκαναν σεξ όταν η διάθεσή τους δεν ήταν και στο αποκορύφωμά της, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο με το αντίστοιχο των ανδρών (38%).

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται συχνά προβλήματα… χρονικού συντονισμού στις σχέσεις με συνακόλουθη στεναχώρια και απογοήτευση.

Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι μπορούμε να βρούμε και να συντονίσουμε τη χαμένη μας λίμπιντο.

Τι πρέπει όμως να κάνετε; Δείτε τι προτείνουν για να συντονίσετε την ερωτική σας διάθεση με τον σύντροφό σας

  • Ρυθμίστε τα ωράρια του ύπνου σας

Εάν κοιμηθείτε νωρίτερα το βράδυ, το πρωί ίσως έχετε περισσότερη όρεξη για σεξ ή αντίστοιχα, μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι για λίγο περισσότερο.

Όπως και να έχει, μιλήστε με τον σύντροφό σας και ρυθμίστε τα ωράρια του ύπνου σας έτσι ώστε να σας «προκύψει» πιο φυσικά η ερωτική πράξη.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΣΧΕΣΕΙΣ

Πολλά ζευγάρια βέβαια φοβούνται αυτή τη διαδικασία του προγραμματισμού, στην πραγματικότητα όμως βάζετε σε προτεραιότητα τη σχέση σας και εξασφαλίζετε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να ευχαριστηθείτε το σεξ στο έπακρο.

Ίσως είναι βοηθητικό εάν αφήσετε την ερωτική συνεύρεση να προκύψει μετά από από κάποια δραστηριότητα που θα κάνετε μαζί, όπως για παράδειγμα να δείτε μια ταινία ή το μαγείρεμα.

  • Συζητήστε για το σεξ

Μπορείτε να ορίσετε κάθε φορά ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την πρωτοβουλία για τη σεξουαλική πράξη.

Μπορείτε για παράδειγμα να απολαμβάνετε εναλλάξ την ελευθερία επιλογής του χρόνου της συνεύρεσης για μια εβδομάδα έκαστος. Ακόμα κι αν τα προγράμματά σας είναι εντελώς διαφορετικά, βρείτε κοινούς παρονομαστές.

Πάνω απ’ όλα, συζητήστε και βρείτε μικρά παραθυράκια… απόλαυσης του σεξ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

  • Αναθερμάνετε γενικότερα τη σχέση σας

Έχετε σκεφτεί για ποιο λόγο η διάθεση σας για σεξ δεν συμβαδίζει με του συντρόφου σας; Είναι μόνο θέμα timing, κάποιο πρόβλημα στη σχέση ή απλώς μια δικαιολογία για να αποφύγετε τη σεξουαλική πράξη;

Η οικειότητα που νιώθετε μεταξύ σας θα πρέπει να χτιστεί και εκτός της κρεβατοκάμαρας, μέσω των τρυφερών κινήσεων και συμπεριφορών που δεν οδηγούν απαραίτητα στη σεξουαλική πράξη, ώστε να καταλήγετε «αβίαστα» στη σεξουαλική πράξη.

Εάν υπάρχει αυτό το αίσθημα της τρυφερότητας και οικειότητας ακόμα, τότε το ζήτημα του σεξ τελικά θα ρυθμιστεί από μόνο του.

Διαβάστε ακόμη:Έρευνα αποκαλύπτει τους λόγους που δεν έχουμε όρεξη για σεξ