Νέα έρευνα: Πότε προσποιούνται οργασμό οι γυναίκες;

Η καλή ψυχολογία αποτελεί προτεραιότητα για τo γυναικείο οργασμό, γι’ αυτό και θα κάνουν οτιδήποτε για να την εξασφαλίσουν, σύμφωνα με νέα μελέτη για τη σεξουαλική ζωή των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Σε δεύτερη μοίρα βάζουν οι γυναίκες τη σεξουαλική τους ικανοποίηση, προκειμένου να προστατεύσουν τον ανδρισμό του συντρόφου τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Social Psychological and Personality Science.

Στις σχέσεις ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, όταν οι γυναίκες πιστεύουν ότι οποιοσδήποτε σχολιασμός ή συζήτηση για την έλλειψη ικανοποίησής τους θα προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα ή αντίδραση του ερωτικού συντρόφου τους, αλλάζουν οι ίδιες συμπεριφορά, δείχνουν ψευδώς ότι ικανοποιούνται και προσποιούνται οργασμούς για να τον προστατεύσουν.

Είναι γνωστό ότι το σεξ εξυπηρετεί πολλούς ψυχολογικούς σκοπούς. Φέρνει πιο κοντά τους εραστές, αποτελεί μέσο έκφρασης της αγάπης, αλλά και τρόπο ανακούφισης από το άγχος.

Για τους άνδρες είναι παράλληλα ένας τρόπος να δείξουν τον ανδρισμό τους. Στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού επικρατεί η αντίληψη ότι πρέπει να επιδεικνύουν υψηλή σεξουαλική επάρκεια και ότι είναι υπεύθυνοι για τον οργασμό των γυναικών.

Οι γυναίκες αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία που έχει για τους άνδρες η σεξουαλική επάρκεια και μπορεί να εμπλακούν σε παραπλανητική σεξουαλική επικοινωνία, όπως προσποίηση οργασμών κατά τη μεταξύ τους συνεύρεση, προκειμένου να προστατεύσουν ή ακόμα και να ενισχύσουν την αντίληψη που έχουν οι σύντροφοί τους για την ικανοποίηση που προσφέρουν.

Ο λόγος είναι ότι όταν οι άνδρες που συνευρίσκονται με μια γυναίκα ερωτικά και αυτή δεν έχει οργασμό μαζί τους έχουν χαμηλότερη αίσθηση ανδρισμού και σεξουαλικής εκτίμησης.

Αυτή η νέα μελέτη εξέτασε το θέμα από την οπτική γωνία των γυναικών που προσπαθούν να προστατεύσουν την αίσθηση του ανδρισμού στους συντρόφους τους εις βάρος τους.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό – Πέντε λόγοι που «τα ξαναβρίσκουμε»

Tι έδειξε η έρευνα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα σε αυτό που νομίζουν ότι χρειάζονται οι σύντροφοί τους παραγκωνίζοντας τις δικές τους σεξουαλικές ανάγκες.

Η πεποίθηση ότι η επιδίωξη ειλικρινούς επικοινωνίας για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση θα απειλήσει τον ανδρισμό του συντρόφου τους, τις οδηγεί σε παύση οποιασδήποτε προσπάθειας.

Μάλιστα, όσο πιο ανεξάρτητες οικονομικά είναι, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμό.

Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν τα εξής:

  1. γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους συντρόφους τους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμό σε σχέση με εκείνες που δεν έβγαζαν.
  2. Όσο εντονότερα αντιλαμβάνονταν τον ανδρισμό των συντρόφων τους ως εύθραυστο, τόσο μεγαλύτερη ήταν η προσποίηση οργασμών, τόσο χαμηλότερη ήταν η σεξουαλική τους ικανοποίηση και το ποσοστό οργασμών, λόγω του μεγαλύτερου άγχους.
  3. Οι γυναίκες που φαντάζονταν έναν σύντροφο του οποίου ο ανδρισμός ήταν επισφαλής ήταν λιγότερο πρόθυμες να έχουν μια ειλικρινή σεξουαλική επικοινωνία μαζί του.

Τα ευρήματα αυτών των υπο-μελετών καταδεικνύουν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των αντιλήψεων των γυναικών για την ανασφάλεια του συντρόφου, του άγχους, της σεξουαλικής επικοινωνίας και της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Υπάρχει πλήθος μελετών για το χάσμα που επικρατεί μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά στην επίτευξη οργασμού.

Μια μελέτη σε ανύπαντρους διαπίστωσε ότι το 81,5% των ανδρών ανέφεραν οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, σε σύγκριση με το 62,9% των γυναικών.

Ωστόσο, ενώ οι γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς από τους άνδρες, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ικανότητα επίτευξης οργασμού κατά τη διάρκεια του αυνανισμού.

Άρα όλα είναι θέμα χημείας και επικοινωνίας.

Eίναι λανθασμένη η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να δέχονται το όποιο πρόβλημα του συντρόφου τους και να λειτουργούν πάντα με τρόπο που να προστατεύεται η αντίληψη που έχει ο ίδιος για τον ανδρισμό του.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτό οδηγεί σε κακή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων και σε κακή σεξουαλική ζωή των γυναικών. Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες θα πρέπει να μπορούν να δεχτούν μια συζήτηση για τον τρόπο που ικανοποιείται η σύντροφός τους, να μην βάζουν μπροστά τον εγωισμό τους, ούτε φυσικά να νιώθουν μειονεκτικά εάν δεν επιτευχθεί οργασμός.

Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι η ειλικρινής επικοινωνία και η κατανόηση των σεξουαλικών αναγκών των συντρόφων.

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου, οπότε μόνο μια συζήτηση για το τι ικανοποιεί τον καθέναν, με ποιον τρόπο αισθάνεται ωραία, πού επιθυμεί να επικεντρωθεί ο σύντροφος, θα προάγουν τη σεξουαλική ζωή τους και την ικανοποίηση.

Δεν είναι ντροπή να συζητείται μια νέα επιθυμία ή φαντασίωση που φυσιολογικά έχουν και οι άνδρες και οι γυναίκες. Υπάρχουν ανεξάντλητοι τρόποι ικανοποίησης και κάποιοι θα είναι κοινοί, θα ευχαριστούν και τους δύο.