Μήπως ο σύντροφός μου βαριέται τη σχέση μας; Ποια τα σημάδια

Είστε αρκετό καιρό μαζί, ίσως και χρόνια, νιώθεις ότι είναι ο άντρας της ζωής σου και θές να περνάς μαζί του όλο και περισσότερο χρόνο, όμως ο σύντρoφός σου αισθάνεται το ίδιο για τη σχέση σας;

Γράφει η Ευγενία Μποτοπούλου

Τα πρώτα «σύννεφα» αρχίσουν να αχνοφαίνοναται και οι υπόψιες σου ότι το ταίρι σου βαριέται τη σχέση σας γίνεται βεβαιότητα…

Το να είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση είναι εκπληκτικό, ξέρεις ότι ανα πάσα στιμγή είναι εκεί ένας άνθρωπος να σε στηρίζει, παρόλα αυτά, με τα χρόνια μπορεί να νιώθεις ότι ρουτινιάζετε και ότι ο σύντροφος σου ίσως βαριέται στη σχέση σας.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΣΧΕΣΕΙΣ

Η καθημερινή ρουτίνα είναι σημαντικός παράγοντας για την πορεία της σχέσης και την πλήξη που ενδεχομένως να υπάρχει, εάν όμως νιώθεις ότι ο σύντροφος σου είναι ακόμη «εκεί» υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αναθερμάνεις τη σχέση σου.

Στο παρόν άρθρο θα σου μιλήσω για τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σου ίσως να βαριέται… Δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι, απλά προσπάθησε να παρατηρήσεις την συμπεριφορά του.

1. Περνάτε λιγότερο χρόνο μαζί

Μήπως ο σύντροφός σου όλο και πιο συχνά αποφεύγει να περνάτε χρόνο μαζί;

Αν μάλιστα πιο παλιά ενθουσιαζόταν να κάνει πράγματα μαζί σου, αλλά αυτή η σπίθα φαίνεται να έχει ξεθωριάσει, τότε θα πρέπει να κινητοποιηθείς και να του κεντρίσεις και πάλι το ενδιαφέρον.

Αυτό σημαίνει πως θα προτιμούσε να είναι κάπου αλλού και όχι δίπλα σου. «Αν ο σύντροφός σου περνά λιγότερο χρόνο μαζί σου επειδή προτιμά περισσότερο χρόνο με τους φίλους του ή είναι απλά «απασχολημένος» τότε όπως φαίνεται το αγόρι σου έχει αρχίσει να βαριέται.

2. Δεν σου κάνει πια ερωτήσεις

Η περιέργεια της αρχής και ο καταιγισμός ερωτήσεων για να μάθει για σένα όσα περισσότερα γίνεται ανήκει πια στο παρελθόν…

Όταν γνωρίζεις κάποιον μπορείτε να μιλάτε για ώρες προκειμένου να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον.

Όταν αυτό πάψει να υπάρχει με τον καιρό, που είναι απολύτως φυσικό ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια μακροχρόνια σχέση, θα πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιο επίπεδο περιέργειας.

Ακόμα κι αν πρόκειται να του πεις ή να σου πει για το πώς ήταν η μέρα του. Συνεπώς, το σημάδι και η αδιαφορία να μάθει πώς ήταν η μέρα σου στη δουλειά ή εάν έχεις κάποιο νέο να του πεις δεν πρέπει να το παραβλέψεις.

3. Είναι «κολλημένος» στο κινητό του όταν είστε μαζί

Το κινητό είναι προέκταση του χεριού μας, το ξέρουμε καλά αυτό, αλλά όταν ο σύντροφος σου δεν σου δίνει σημασία και είναι προσκολλημένος στο κινητό του για πολύ ώρα τότε μάλλον βαριέται στη σχέση.

Μπορεί να κάθεστε μαζί στον καναπέ αλλά να προτιμάει να σκρολάρει στα social media, να δει βίντεο ή να χαζέψει στο TikTok από το να κάνετε κάτι από κοινού, όπως μια συζήτηση ή μια ταινία.

Ο προσωπικός χρόνος είναι σημαντικό μέσα στη σχέση, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να περνάς και ποιοτικό χρόνο με τη σύντροφό σου.

4. Σου το λέει!

Σου λέει ότι βαριέται τη σχέση σας. Όχι δεν το λέει για πλάκα, ούτε για να σε πειράξει ή να σε κάνει να ζηλέψεις. Είναι η αλήθεια.

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ο σύντροφος σου μπορεί να σου δείχνει ότι η σχέση έχει πλεόν χάσει τη «σπίθα» της, αλλά το να σου το πει ευθέως αλλάζει τα δεδομένα.

Παρ΄ όλα αυτά εάν δεις ότι ο σύντροφός σου νοιάζεται ακόμη για εσένα και θέλει να κάνετε πράγματα για να διορθωθεί η παρούσα φάση, σίγουρα υπάρχουν τρόποι για να το διορθώσετε.

Διαβάστε ακόμη: Απιστία: Ο πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι απατούν