Κι όμως, αυτές οι τροφές σκοτώνουν τη λίμπιντό σας

Mέχρι τώρα ξέραμε για τροφές που ανεβάζουν την ερωτική διάθεση, τώρα όμως μαθαίνουμε και για εκείνες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λίμπιντο.

Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι το παν ανάμεσα στο ζευγάρι, καθώς αναμφισβήτητα ενώνει και τονώνει τους δεσμούς μεταξύ των συντρόφων.

Ορισμένες φορές ωστόσο, όσο ερωτευμένα και εάν είναι τα ζευγάρια νιώθουν τη λίμπιντο, την ερωτική δηλαδή επιθυμία τους να είναι χαμηλή.

Τρώγοντας «λάθος» τροφές μπορούν να επηρεάσουν με αρνητικό τρόπο στη λίμπιντο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του thehealthsite.com, παρουσιάζοντας συγχρόνως ποια είναι αυτά τα τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγετε.

Αρκεί να αναφερθεί ότι τα οιστρογόνα στις γυναίκες και η τεστοστερόνη στους άντρες παίζουν ζωτικό ρόλο στο σώμα και των δύο φύλων.

Ως αποτέλεσμα εάν κάποια από αυτές τις ορμόνες δεν είναι «καλά» να επηρεάζεται αρνητικά και η σεξουαλική επιθυμία του ατόμου.

Όλα τα πρόβλημα στο σώμα, όπως η τριχοφυΐα στο πρόσωπο της γυναίκας, πέραν του συνηθισμένου, αλλά και η γυναικομαστία στους άντρες, οφείλονται σε ορμονική ανισορροπία.

Συνεπώς είναι σημαντικό να τρώτε τις σωστές τροφές και να αποφεύγετε τις βλαβερές για την υγεία και τη λίμπιντό σας.

Δείτε παρακάτω τι μπορεί να σας «χαλάσει» την ερωτική επιθυμία

1.Κρασί ή γενικά αλκοόλ

Ενώ ένα ποτήρι με το αγαπημένο σας κρασί δεν είναι κακή ιδέα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το αλκοόλ τους βοηθά όταν στη σεξουαλική πράξη, ωστόσο μακροπρόθεσμα μπορεί να επηρεάσει την απόδοση σας στο σεξ.

Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία και μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

2) Τηνανητά

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα τηγανητά είναι βλαβερά για την υγεία σας, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι βλαβερά και για τη λίμπιντο σας.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε «κακά» λιπαρά επηρεάζουν το σώμα και τον οργανισμό, αλλά επηρεάζουν και την απόδοσή στην κρεβατοκάμαρα.

Το trans-fat που βρίσκεται σε τηγανητά τρόφιμα μπορεί να αυξήσει την ανώμαλη παραγωγή σπέρματος στους άνδρες και να επηρεάζει την κύηση στις γυναίκες.

3) Καφές

Σας αρέσει ο καφές; Αν και αυτό το δημοφιλές ρόφημα είναι γνωστό ότι δίνει επιπλέον ενέργεια, μπορεί ωστόσο να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη υγεία σας.

Ναι, μπορεί να σας βοηθήσει να μένετε ξύπνιοι, αλλά αν αισθάνεστε νευρικοί μετά την κατανάλωση καφέ, η καφεΐνη μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ζωή.

4) Junk food

Η κατανάλωση πολλών κονσερβοποιημένων τροφίμων επηρεάζουν αρνητικά για την υγεία. Περιέχουν BPA, μια χημική ουσία που έχει συσχετιστεί με θέματα υγείας όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2.

Πολλά κονσερβοποιημένα προϊόντα περιέχουν υψηλά επίπεδα νατρίου, ένα συστατικό που μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος ακόμη και στα σημεία του σώματος που εξαρτώνται από την αυξημένη ροή του αίματος κατά τη διάρκεια του σεξ.

5) Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως το αλεύρι, στερούν από το σώμα σας τις τροφές που είναι απαραίτητες για τη σεξουαλική υγεία.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων επεξεργασμένων τροφίμων χωρίς επαρκή πρωτεΐνη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Εάν θέλετε να έχετε μια υγιής σεξουαλική ζωή, πρέπει να μείνετε μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας μια ισορροπημένη και πλούσια σε βιταμίνες διατροφή.