Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια μετά από χρόνια σχέσης – απιστία#not

Νιώθεις κάτι ξεχωριστό με αυτόν τον άντρα, είστε μαζί μεγάλο διαστήμα έχετε φτάσει μέχρι και τη συγκατοίκηση και ενώ τα πράγματα βαίνουν καλώς, έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις ο χωρισμός... απιστία θα πείς; κι ομως δεν είναι αυτός ο λόγος που τα ζευγάρια χωρίζουν.

Γράφει η Ευγενία Μποτοπούλου

Παρά τους όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης και όλες τα #couplegoals δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που χωρίζουν μετά από χρόνια σχέσης, όταν βλέπουν ότι το «για πάντα» αρχίζει και ξεθωριάζει.

Οι σκέψεις πριν τραβήξεις χωριστούς δρόμους με το άλλοτε «άλλο σου μισό» είναι πολλές, όπως και το τι μπορείς να κάνεις για να να αποφευχθεί ο χωρισμός εάν υπάρχουν ακόμη συναισθήματα.

Τόσες κι άλλες τόσες είναι οι σκέψεις και τα ερωτήματα που μας απασχολούν σε διάφορες στιγμές της ζωής μας ειδικά σε εκείνες που χρειάστηκε να δώσουμε τέλος στη σχέση με τον σύντροφό μας, ενώ όλα μας φαίνονταν καλά.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που τα ζευγάρια χωρίζουν;

Η αιτία δεν είναι πάντα η απιστία ή η βαρεμάρα. Όπως δείχνουν έρευνες, συχνά τα ζευγάρια χωρίζουν για λιγότερο σημαντικούς λόγους, που καταδεικνύουν ότι τα θεμέλια στη σχέση δεν ήταν γερά.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα δείτε τη στήλη ΣΧΕΣΕΙΣ

Πολλές φορές μάλιστα, οι λόγοι αυτοί βασίζονται σε ένα βασικό μοτίβο: Την αίσθηση ότι οι ανάγκες σου δεν συμβαδίζουν με του άλλου προσώπου, όπως και ότι αγνοούνται.

Αν λοιπόν ψάξουμε πίσω από τις αιτίες χωρισμού (π.χ. οικονομικά προβλήματα, απιστία, χειραγώγηση, ελλιπής συνεννόηση) υποβόσκει το αίσθημα ότι στην πραγματικότητα δεν ταιριάζεις -όσο νόμιζες- με αυτόν τον άνθρωπο.

Απόψεις για καίρια θέματα δεν λαμβάνονται υπόψιν και πλέον αρχίζεις να συνειδητοποιείς όι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση.

Σε κάθε περίπτωση η λύση σε αυτό το ζήτημα είναι η κατανόηση, και φυσικά το να λαμβάνουμε υπόψη και να  σεβόμαστε την άποψη του άλλου.

Αν αφουγκραζόμαστε τα θέλω του άλλου αρκεί να μην είναι εις βάρος μας, μία μακροχρόνια σχέση, ακόμη και ένας γάμος μπορούν να μην είναι ανέφικτα.

Συνεπώς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει πάντα αμοιβαίο ενδιαφέρον και σεβασμός όσον αφορά στις ανάγκες μας μέσα στη σχέση.

Σίγουρα αυτό που δεν συνηθίζεται όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι ένας σύντροφος που μας καταπιέζει και στερεί το δικάιωμά μας να εκφραζόμαστε και να είμαστε ο ευατός μας, με τα καλά και τα ασχημά μας…

Διαβάστε ακόμη: Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό – Πέντε λόγοι που «τα ξαναβρίσκουμε»