Τα λάθη που σκοτώνουν μια σχέση

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για τις σχέσεις, τόνοι μελανιού με συμβουλές και Tips προς τα δύο φύλα ώστε να κάνουν καλύτερη και πιο εποικοδομητική τη σχέση τους.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να δούμε τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες μέσα στη σχέση τους, και την οδηγούν στο τέλος.

Κάνεις σαν τη μαμά του…

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών. Πολλές γυναίκες μπαίνουν στο ρόλο της μαμάς και να χάνουν τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητα τους απέναντι στο σύντροφό τους.

Είναι γεγονός ότι ο άντρας συχνά ψάχνει χαρακτηριστικά της μητέρας του στη σχέση, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να μείνει σε μία ερωτική σχέση και εάν βλέπει τη σύντροφό του ως “μαμά”, το ερωτικό του ενδιαφέρον θα πάει… περίπατο.

24 ώρες το 24ώρο μαζί;

Ένα ακόμη συχνό λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες, είναι να περνούν πολύ χρόνο με το σύντροφό τους, σε σημείο ασφυξίας!

Είναι απολύτως λογικό τα ζευγάρια να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί χωρίς να είναι “κολλημένα” 24 ώρες το 24ωρο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Ειδικά εάν μιλάμε για ζευγάρια που είναι μαζί και στη δουλειά και στο σπίτι, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν…

Λάθος επικοινωνία ή αδιαφορία για τα λόγια του συντρόφου μας

Ένα εξίσου μεγάλο λάθος που μπορεί να σκοτώσει τη σχέση με το σύντροφο μας είναι η λάθος επικοινωνία. Τι εννοούμε όμως λάθος επικοινωνία;

H ασυνεννοησία που προκύπτει πολλές φορές από συζητήσεις με το σύντροφό μας ή το να αγνοούμε τα λεγόμενα του συντρόφου μας, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη πορεία της σχέσης.

Και αυτό γιατί ο καθένας μένει σε αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του, και έτσι δημιουργούνται χάσματα μέσα στη σχέση.

Πίεση και ζήλια

Έχει ειπωθεί πολλές φορές, αλλά αξίζει να το υπενθυμίσουμε ξανά.

Προς όλες τις γυναίκες που καταπιέζουν το σύντροφό τους και θέλουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να ξέρουν τι κάνει, που είναι, τι σκέφτεται το άλλο…τους μισό, να σταματήσουν να το κάνουν.

Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και είχαν δίκιο. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση.

Όλα πρέπει να έχουν το μέτρο τους. Εκρήξεις ζηλοτυπίας, φωνές πίεση με το καθετί και για τα πάντα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να τρομάξουν το σύντροφό σας και να εξαφανιστεί!

Σίγουρα δεν σας λέμε να καταπιέζετε αυτό που νιώθετε ή να κρύβετε τα αισθήματά σας, μην χάσετε τη σχέση σας, αλλά η εμπιστοσύνη είναι βασικός παράγοντας μιας υγιούς σχέσης.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για σχέσεις στο WomanBlog.gr