Ζωντανέψτε ξανά τα φυτά σας μετά την κακοκαιρία

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την κακοκαιρία «Μήδεια» που σάρωσε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο πέρασμά της δημιούργησε χιλιάδες προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλούς κατοίκους, προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες κ.α.

Ωστόσο, επειδή και τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί, για όσους δεν προλάβατε να καλύψετε τα φυτά σας για την προστασία τους από το κρύο και το χιόνι, ήρθε η στιγμή να τα περιποιηθείτε.

Για τους λάτρεις των φυτών και για εσάς που τα βλέπετε να θέλουν τις «πρώτες βοήθειες» δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να τα «αναστήσετε» ξανά.

  1. Αν έχουν μαραθεί τα κλαδιά, κόψτε τα μαραμένα, αν έχουν μαραθεί όλα κόψτε τα, κατά το ένα τρίτο Αν δείτε πως σε κάποιο σημείο είναι πράσινο, αφήστε το. Αν όχι, συνεχίστε να κόβετε.
  2. Το αυγό θα βοηθήσει το χώμα στα φυτά σου να υγιές: Bράστε μερικά αυγά στην κατσαρόλα και αφήστε το νερό να κρυώσει. Στη συνέχεια ποτίστε με αυτό τα φυτά σας. Το τσόφλι του αυγού περιέχει υψηλή ποσότητα ασβεστίου το οποίο και χρειάζονται τα φυτά για να δυναμώσουν.
  3. Όταν είναι να λείψετε από το σπίτι για 2-3 μέρες, τα φυτά είναι κάτι που θα σκεφτείτε πριν φύγετε. Για το πότισμά τους, πάρτε ένα μπουκάλι αναψυκτικού, κόψτε το από τη μία πλευρά και τοποθετήστε το βαθιά στο χώμα. Έπειτα γεμίστε το με νερό. Το νερό θα απορροφάται και θα καταλήγει στη γλάστρα.
  4. Εάν έχει μαραθεί το φυτό, έπειτα από τα καθάρισμα των ξερών κλαδιών, τοποθετήστε το σε μια θέση που θα έχει τον μισό ήλιο από αυτόν που χρειάζεται κανονικά.
  5. Σωστό λίπασμα: H έλλειψη λίπανσης δημιουργεί «άρρωστα» φυτά, που δεν έχουν υγιές φύλλωμα. Ωστόσο, η έλλειψη θρεπτικών στοιχείων αντιμετωπίζεται με την προσθήκη των κατάλληλων λιπασμάτων, πάντα την κατάλληλη περίοδο ανάπτυξης του φυτού.

Διαβάστε επίσης:

Μούχλα στο σπίτι: Διώξτε την με 3 απλά υλικά

Χαλιά: Καθαρίστε και διώξτε εύκολα τους λεκέδες

Κεραμική εστία – Ξεφορτωθείτε λεκέδες, λίπη, γρατζουνιές