Ξεχάστε το ροζ και το γαλάζιο – Αυτό είναι το ιδανικό χρώμα για το βρεφικό δωμάτιο

Είσαι έτοιμη να φέρεις στον κόσμο το αγγελούδι σου και οι προετοιμασίες για το βρεφικό του δωμάτιο είναι πυρετώδεις.

Η αγωνία για τον ερχομό του παιδιού σου είναι μεγάλη, ενώ ψάχνεις ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου, τρόπους να γίνει λειτουργικό και ένας ευχάριστος χώρος για το μωρό σου.

Στο μυαλό σου κυριαρχεί το ροζ και το γαλάζιο, ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες χρώματα εκτός από αυτά που θα χαρίσουν στο βρεφικό δωμάτιο την αρμονία που χρειάζεται.

Είναι φυσικά γνωστή η δύναμη που κρύβουν τα χρώματα και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ψυχολογία. Μελέτες έχουν δείξει πως «τα χρώματα τα νιώθουμε, περισσότερο απ’ ό,τι τα βλέπουμε».

Πλέον οι τάσεις στη διακόσμηση των παιδικών δωματίων θέλουν τις γήινες αποχρώσεις, οι οποίες μπορούν να ταιριάξουν τέλεια με έπιπλα σε μορφή ξύλου.

Για περισσότερα σχετικά άρθρα για διακόσμηση δες τη στήλη ΣΠΙΤΙ

Μπορεί το βρέφος να εντυπωσιάζεται ευκολότερα από τα έντονα χρώματα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις έντονες χρωματικές αποχρώσεις στους τοίχους του δωματίου.

Κράτα τους έντονους χρωματισμούς για τα παιχνίδια ή τα διακοσμητικά στοιχεία του δωματίου.

Όλο και περισσότεροι γονείς αποφασίζουν να μην βάλουν το ροζ και το γαλάζιο στο παιδικό δωμάτιο, ενώ στρέφονται σε γήινους τόνους όπως το μπεζ-καφέ, παστελ αποχρώσεις, όπως το απαλό μουσταρδί και το πράσινο της ελιάς, ή ακόμη το μοβ της λεβάντας και το πετρόλ.

Διακόσμηση με γήινα χρώματα στους τοίχους του δωματίου – Τι να προσέξεις

Εάν επιλέξεις ένα απαλό μπεζ ή ακόμη και λευκό στους τοίχους σου θα πρέπει να δώσεις εμφαση στην κούνια, η οποία  μπορεί να  είναι ξύλινη ή σε μια γλυκιά απόχρωση.

Μια καλή επιλογή είναι να τοποθετήσεις ταπετσαρία σε ότι απόχρωση και σχέδιο επιθυμείς ανάλογα και με το φύλο του μωρού.

Εκμεταλλευσου τους τοίχους του δωματίου, βάλε ράφια ακόμα και στο πιο μικρό βρεφικό δωμάτιο και διακοσμήστε τα με όμορφα διακοσμητικά ή χρησιμοποιήστε τα ως αποθηκευτικούς χώρους.

Μην ξεχνάς τον φωτισμό!  Μην μείνεΙς στο κλασικό ένα κεντρικό φωτιστικό στο ταβάνι του δωματίου, αντιθέτως βάλε φως και στον τοίχο του δωματίου.

Διαβάστε ακόμη: Ανακαίνιση σαλονιού με λιγότερο από 50 ευρώ