Βρήκαμε το πιο στυλάτο διαμέρισμα μόλις 33 τ.μ. (pics)

Mπορεί και να είναι το σπίτι των ονερίρων σου… αυτό το μικροσκοπικό διαμέρισμα που δεν φτάνει τα 35 τ.μ. είναι ένα πραγματικά στυλάτο σπίτι που δεν του λείπει τίποτα.

Στα θετικά του, είναι φωτεινό, έχει μοντέρνο καθιστικό, μια εξυπηρετική κουζίνα με τραπεζαρία, ένα ευρύχωρο γραφείο για να εργάζεσαι και ένα πολυτελές μπάνιο.

Οι αρχιτέκτονες Juliana Matalon και Carol Dantas, που σχεδίασαν το συγκεκριμένο διαμέρισμα θα σου δώσουν ιδέες και έμπνευση.

Δες τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού 

Estúdio Ela Arquitetura, φώτο: Gui Morelli @
Estúdio Ela Arquitetura, φώτο: Gui Morelli @ contemporist
Estúdio Ela Arquitetura, φώτο: Gui Morelli @
Estúdio Ela Arquitetura, φώτο: Gui Morelli @

Φωτογραφία: Gui Morelli
Αρχιτεκτονική: Estudio Ela Arquitetura

Εσωτερικά του διαμερίσματος υπάρχει ο χώρος εργασίας, ένα γραφείο κολλητά στον τοίχο στον οποίο έχει τοποθετηθεί καθρέφτης.

Στη μεγαλύτερη πλευρά του διαμερίσματος, έχουν συνδυαστεί η κουζίνα και τα έπιπλα του καθιστικού.

Δεν λείπει σίγουρα η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Ο χωρισμός με το υπόλοιπο σπίτι γίνεται σχεδόν νοητά, ένα ξύλινο τοίχωμα.

Mερικά tips για να κάνεις και εσύ το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο

1) Σωστή επιλογή χρώματος

Το λευκό, όπως όλοι γνωρίζουμε μεγαλώνει τον χώρο, και αντίστοιχα εάν κυριαρχεί το λευκό στο σπίτι, θα δίνει την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Τόσο απλά!

2) Δυνατός φωτισμός

Τα δυνατά φώτα, ενδεχομένως κάποια σποτ, θα δώσουν ένταση στον χώρο, κάνοντας τον να μοιάζει μεγαλύτερο από ότι είναι. Κάποιος «κρυφός» φωτισμός θα δώσει εξίσου μια ιδιαίτερη αίσθηση στο σαλόνι σου.

3) Μεγάλοι καθρέφτες

Οι καθρέφτες προσθέτουν βάθος στον χώρο και γι’ αυτό καλό είναι να τους τοποθετήσεις έξυπνα στον τοίχο σου. Για να μεγαλώσει το μικρό σας σαλόνι βάλτε ένα μεγάλο, μακρόστενο καθρέφτη απέναντι από την μπαλκονόπορτα. Αντανακλά το φυσικό φως και κάνει όλο τον χώρο να δείχνει πολύ μεγαλύτερος.

Διαβάστε ακόμη: Ανακαίνιση σαλονιού με λιγότερο από 50 ευρώ

Για περισσότερα σχετικά άρθρα για διακόσμηση δες τη στήλη ΣΠΙΤΙ