Σκύλος στο σπίτι: Tips για να το διατηρήσετε καθαρό

Σκύλος στο σπίτι: Και ποιος δεν αγαπά τους αγαπημένους τετράποδους φίλους μας… Ο σκύλος έχει αποδειχθεί οτι αποτελεί εξαίσια παρέα για τον άνθρωπο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν το σκυλάκι τους μέσα στο σπίτι.

Μπορεί να είναι χαριτωμένος και πιστός φίλος του ανθρώπου, αλλά τι γίνεται με την καθαριότητα του σπιτιού, ειδικά εάν το σκυλάκι σας είναι κουτάβι;

Το Womanblog.gr συγκέντρωσε κάποια χρήσιμα tips για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και χωρίς ακαταστασία, ακόμη και με την παρουσία του αγαπημένου σας σκύλου.

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα πολλών γυναικών (αλλά και αντρών) κατά το καθάρισμα του σπιτιού τους είναι η παρουσία τριχών από το κατοικίδιό τους.

Ως γνωστόν τα σκυλάκια, αφαιρούν αρκετή τρίχα με αποτέλεσμα να αφήνουν το στίγμα τους παντού.

Για το λόγο αυτό μπορείτε να κάνετε τα εξής παρακάτω:
  1. Χρησιμοποιήστε πατάκια ή κάποιο κουβερλί που δεν χρειάζεστε: Αποτελεί μια πολύ καλή λύση καθώς ο σκύλος σας μαθαίνει να κάθετε στο πατάκι του, δεν λερώνει τον καναπέ ή το κρεβάτι, ενώ το πατάκι συγκρατεί νερά και περιττή σκόνη. Μπορείτε να τοποθετήσετε είτε στην είσοδο του σπιτιού σας, είτε όπου συνηθίζει να κάθεται ο τετράποδος φίλος σας.
  2. Προμηθευτείτε πλαστικά γάντια και υγρά μαντηλακια: Για την υγιεινή του σκύλου σας αλλά και για να διατηρήσετε το πάτωμά σας καθαρό, καθαρίστε τα πόδια του σκύλου σας κάθε φορά που μπαίνει σπίτι. Τα γάντια από την άλλη, θα σας βοηθήσουν να μαζέψετε τις περιττές τρίχες που αφήνει ο σκύλος σας στον καναπέ ή σε κάθε άλλο μέρος του σπιτιού. Αρκεί να τα φορέσετε και να περάσετε το χέρι σας πάνω από το σημείο που θέλετε να καθαρίσετε
  3.  Μείγμα από χλωρίνη και νερό: Σε περίπτωση που το σκυλάκι σας είναι ακόμη κουτάβι, τοποθετήστε σε ένα άδειο μπουκάλι από καθαριστικό τζαμιών, λίγη ποσότητα χλωρίνης και συμπληρώστε με νερό για εύκολο καθάρισμα, χωρίς να χρησιμοποιείτε σφουγγαρίστρα.
  4. Αποχνουδωτής ρούχων: Είναι αγαπημένο προϊόν ειδικά όσων έχουν κατοικίδιο στο σπίτι τους. Ο αποχνουδωτής εκτός από την αφαίρεση τριχών στα ρούχα, μπορεί να αφαιρέσει τις τρίχες και από τον καναπέ, την πολυθρόνα, το αυτοκίνητο
  5. Σας τελείωσε ο αποχνουδωτής και δεν προλαβαίνετε να προμηθευτείτε; Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήστε μια λωρίδα σελοτέιπ για την αφαίρεση των τριχών. Αποτελεί μια πολύ καλή λύση ανάγκης.
  6. Ριχτάρια στους καναπέδες: Και επειδή το σκυλάκι σας αγαπά τον καναπέ και αρέσκεται να ανεβαίνει και να χουζουριάζει, η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε ριχτάρια για να διατηρήσετε το ύφασμα του καναπέ σας καθαρό.

Η συμβίωση με κατοικίδιο μέσα στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι ευχάριστη, αρκεί να ακολουθήσετε χρήσιμες συμβουλές που θα σας γλιτώσουν από τον κόπο του συχνού καθαρίσματος και φυσικά μην ξεχάσετε να οριοθετήσετε τον προσωπικό χώρο του σκύλου σας.